Sayfalar

19 Eylül 2019 Perşembe

Infinity Çizgi Roman İncelemesi - Marvel




Merhaba sevgili okuyucu!

Bugünkü yazımda sizlere Marvel Now! döneminin önemli Eventlerinden biri olan Infinity adlı çizgi romandan bahsedeceğim. Diğer çizgi romanlara nazaran daha zor bir okuma sırasına sahip bu cilt, çünkü fasikül sırası ile okunması gereken bir cilt. Ancak okuma listesinde yazdığım şekilde okursanız sırası ile okumuş olursunuz buradan ulaşabilirsiniz. 

Infinity diğer Eventler gibi döneminin en önemli geçiş olaylarından biri ve birçok olay bu çizgi romanda ve devamında açığa çıkıyor. Ancak benim için Infinity'nin en etkileyici bölümü çizgi romanın sonunda bulunan "Infinity: Kapak Galerisi". Adam Weber'ın elinden çıkan 6 adet muhteşem kapak görseli bulunuyor ve gerçekten seriye yakışır güzellikte çizimler bulunmakta. Çizgi roman elinize geçerse kesinlikle bir göz atmanızı tavsiye ederim.

Çizgi romanımızın konusuna dönersek, birçok cephede aynı anda savaş veren kahramanlarımız uzayda Kuruculara, yeryüzünde ise Thanos'a karşı savaş vermektedir. Avengers diğer uzaylı türleri ile birlik olmuş ve önüne çıkan gezegenleri yok ederek ilerleyen Kurucu ordusuna karşı savaşmaktadır. Illuminati ekibi ise yeryüzünde Thanos'a ve onun ordusuna karşı savaşmaktadır. Illuminati ekibi ise Dr. Strange, Namor, Black Panther, Black Swan, Mr. Fantastic, Black Bolt, Beast ve Iron Man'den oluşmaktadır. Çizgi roman boyunca uzay ve Dünya arasında gidip gelen hikaye hem Avengers'ın hem de Illuminati ekibinin verdiği savaşları görüyoruz.

Buradan Sonrası Spoiler ve Kişisel Görüş İçermektedir!


En nihayetinde hikayenin sonuna doğru Avengers uzayda Kuruculara karşı verdiği savaştan galip çıkıyor ancak kendi Dünyalarının Thanos tarafından saldırıya uğradığını öğreniyorlar. Dünyadaki kahramanların uzayda başka bir savaş verdiğini fark eden Thanos bunu fırsat bilerek Dünyayı işgal etmeye başlamıştır. Ancak Thanos bu sefer sonsuzluk taşlarının peşinde değildir, bir inhuman olan oğlunun peşindedir yani Thanos oğlu Thane'nin. Thane ise ücra bir inhuman köyünde kim olduğunu bilmeden yaşamaktayken savaş sırasında gelen Terraginesis dumanına maruz kalıp güçlerini kazanmış ve yanlışlıkla köyündeki insanları öldürmüştür. 
Thanos Black Bolt'a karşı galip gelip oğlunun nerede olduğunu öğrenmeye çalışmış ve bulmuştur. Tam bu sırada Avengers Thanos'u durdurmak için Dünyaya geri döner ve savaşmaya başlar. Savaş sırasında Thane Avengers'ın hayatını kurtarmak ve savaşı bitirmek için kendi benliğini açığa çıkarır ve güçlerini kabul eder, elde ettiği güç ile Thanos ve Proxima Midnight'ı sarı bir küp içine hapseder ve Ebony Maw ile ortadan kaybolur. 

Çizgi romandaki en önemli olay aslında Kurucuların def edilmesi ve Thanos'un bir oğlu olduğunu öğrenmemiz oluyor. Ve Thane en az Thanos kadar güçlü hatta onu hapsedecek kadar güçlü. İleride karşımıza çıkması çok muhtemel bir karakter. Bunun dışında Kurucular her ne kadar mağlup edilse de kesinlikle yenilmediler yani ilerleyen çizgi romanlarda kendilerini tekrar göreceğiz. 

Bütün bunlar dahilinde Infinity bir geçiş dönemi eventi aynı Original Sin gibi, yani bir sonraki eventimiz. Konuların hızlı geliştiği ve aksiyonun asla durmadığı bir çizgi roman. 

Infinity çizgi romanına puanım: 8.5/10

Umarım yazı ve fikirlerim hoşunuza gitmiştir, kendi fikirlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın. 

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, esenlikler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Son Yayınlananlar

DC Comics - DC One Million Çizgi Roman Okuma Sırası - Part 3

Merhaba sevgili okur! Bugünkü yazımın konusu DC One Million çizgi romanının okuma sırasının son partı olacak. Daha önceden ilk iki ...

En Çok Okunan Yazılar