Sayfalar

19 Eylül 2019 Perşembe

Original Sin - İlk Günah Çizgi Roman İncelemesi - Marvel


Merhaba sevgili okuyucu!

Bugünkü yazımda Marvel Now! döneminde geçen Original Sin adlı eventden bahsedeceğim. Gerekli Şeyler tarafından çevrilmiş olan çizgi roman 2016 yılında ilk baskısını vermiş. Diğer çizgi romanlara nazaran daha çok dedektiflik ve gizem çözme yönüyle öne çıkan bir çizgi roman olması benim en sevdiğim özelliklerinden biri. Gerçekten de son ana kadar gizemini koruyan ve hikayesi güzel işlenmiş bir çizgi roman.

Her şey Dünyanın gözcüsü olan Watcher Uatu'nun ölümü ile başlıyor. Yani bir nevi bir cinayet davası ile karşı karşıyayız. Hikayemiz ise Gözcü Uatu, Nick Fury, Iron Man, Steve Rogers, Black Widow, Thor, Black Panther, Spider Man, Dr. Strange ve Punisher gibi birçok karakteri içinde barındırıyor. Kahramanlarımızın birçoğu ise farklı gruplarda aynı davanın peşinden gitmektedir. Aynı dedektiflik hikayelerindeki gibi Nick Fury'nin öncülüğünde ekibimiz cinayet mahallini ve silahını inceler ve ipuçlarını takip ederek katilin peşine düşerler. 

Buradan Sonrası Spoiler ve Kişisel Görüş İçermektedir!


İlk olarak çizgi romanın en sevdiğim yönü sevdiğimiz kahramanların bir dedektif edası ile birlikte çalışması ve davayı çözmeye çalışmaları şahane işlenmiş. Derin hikayenin içerisine serpiştirilmiş ,birden fazla açıdan, aynı davayı çözmeye çalışan süper kahraman grupları görmek çok hoş ve ilham verici. 
Hikayenin ilerleyiş biçimi ise gerçekten sürükleyici, bütün suçların ilk önce Bucky'e kalması ama aslında bütün bunların sebebinin Nick Fury'nin söylediği yalanlar olduğunu öğrenmek bütün kahramanları şok ediyor. Aslında S.H.I.E.L.D'ın galaksiler arası bir kurum olduğunu ve Dünyada bulunan Fury'nin aslında bir robot olduğunu öğreniyoruz. Gerçek Nick Fury ise intergalaktik bir suikastçi olduğunu ve yaşlandığı için yerine bakacak birini aradığını öğreniyoruz. Gerçekten şok etkisi yaratan bilgilerden sonra kendisi Uatu'yu öldürdüğünü itiraf ediyor ve katilimizi bulmuş oluyoruz. Kendisi Uatu'yu öldürüp onun gözünü çalarak sırlarına hakim olmak istemiş.

Sonunda ise çizgi roman baya ilginç bir şekilde bitiyor. Nick Fury diğer gözcüler tarafından aya zincirlenip her şeyi izlemesi için lanetleniyor ve orada kalıyor, hatta Reditte kendisi için ilk Semi-Watcher denir.

Bütün bunlar dahilinde Original Sin; hikayesi ve bu hikayenin işlenişi ile öne çıkan bir çizgi roman. 

Original sin çizgi romanına puanım: 8/10

Umarım yazı ve fikirlerim hoşunuza gitmiştir, kendi fikirlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, esenlikler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Son Yayınlananlar

DC Comics - DC One Million Çizgi Roman Okuma Sırası - Part 3

Merhaba sevgili okur! Bugünkü yazımın konusu DC One Million çizgi romanının okuma sırasının son partı olacak. Daha önceden ilk iki ...

En Çok Okunan Yazılar