Sayfalar

28 Mayıs 2019 Salı

Pet Avengers Ekibi Kimdir? - Çizgi Roman Tanıtımı - Marvel


Merhaba sevgili okuyucu!

Bugünkü yazımda Marvel evreninde geçen "Lockjaw and The Pet Avengers" adlı çizgi romandan bahsedeceğim. Bu küçük hikayemizin baş kahramanları bilgiğimiz süper kahramanlar değil, onların yoldaşları olan evcil hayvanları. Çizgi romanımızın konusu ise sonsuzluk taşlarını arayan hayvan kahramanlarımızın hikayesi oluyor.
Dünyanın çeşitli yerlerine dağılmış olan sonsuzluk taşları büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Buna karşın Lockjaw sonsuzluk taşlarından zihin taşını bulur ve geri kalan taşlarıda bulmak için bir takım oluşturu. Takımda;
  • Hairball
  • Lockheed
  • Lockjaw
  • Redwing
  • Throg (Frog Thor)
  • Zabu
Şimdi karakterleri kısaca tanıyalım. 

Lockjaw inhumanların asil ailesinin bir üyesi, onların evcil köpekleri. Kendisinin uzay taşını hiç aratmayan bir ışınlanma yeteneği bulunmaktadır. Hairball, Speedball adı verilen süper kahramanın kedisidir ve sahibi gibi kinetik güçlere sahiptir. Lockheed, X-Men ekibinden tanıdığımız Kitty Pryde'ın sadık uzaylı ejderhasıdır. Redwing, bir Avengers üyesi olan Falcon'nun evcil şahinidir. Throg, Thor'un kurbağa versyonudur. Mjolnir'in küçüğü olan Frogjolnir adı verilen bir çekice sahiptir, Asgardlı olarak geçer ve Thor'un güçlerinin birçoğuna sahiptir. Zabu ise Savage Land'in kralı Ka-Zar'ın sadık yoldaşı, kaplanıdır. 

Çizgi roman boyunca kahramanlarımız Dünyanın çeşitli yerlerinde sonsuzluk taşlarını ararlar.  Savage Land, okyanusun dibi ve daha birçok bölgede taşların neredeyse hepsini toplarlar. Ve son taş güç taşını almak için Beyaz Saray'a giderler. Ancak Thanos onlardan önce davranıp taşı alır, ona karşı savaşan kahramanlarımız mağlup olurlar ve ayakta kalsn son hayvan Lockjaw olur. Lockjaw diğer bütün taşların gücünü Thanos'a karşı kullanarak onu yener ve farklı bir boyuta gönderir. Thsnos'un mağlubiyetinden sonra Lockjaw eksik olan son sonsuzluk taşınıda tasmasına takar ve galibiyetileri sonrası ekibine "The Pet Avengers" ismini verir. 

Evet, gördüğünüz üzere sonsuzluk taşlarını koruyanlar sadece insanlar değil. Süper kahramanlarımızın yanında duran sadık dostlarıda kötülüğe dur demeden rahat edemiyor. Bugünkü yazımda sizlere, bana çok ilginç gelen "Lockjaw and The Pet Avengers" adlı hikayeden bahsettim. Umarım yazı ve fikirlerim hoşunuza gitmiştir. 

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, esenlikler.



Devamını Oku »

26 Mayıs 2019 Pazar

Age of Ultron - Ultron Çağı Çizgi Roman İncelemesi - Marvel


Merhaba sevgili okur!

Bugünkü konumuz Marvel tarafından yayınlanan "Age of Ultron" isimli çizgi roman olacak. Gerekli Şeyler tarafından çevirisi yapılan çizgi romanımızı The New Avengers serilerinden tanıdığımız Michael Bendis tarafından yazılmış. Marvel evreni içerisinde önemli bir yere sahip olan bu çizgi romanı şimdi biraz yakından inceleyelim.

Spoiler vermeden ana hatları ile hikayemizin merkezinde Ultron bulunmakta. Ultron ise Hank Pym tarafından yaratılmış olan bir yapay zeka programı. Asıl amacı Dünya'yı daha güvenli bir hale getirmek olan Ultron yozlaştıktan sonra insanlığa karşı cephe almış ve onların yok olması için elinden geleni yapmıştır. Bu çizgi romanımızda ise onun geri döndüğü ve sonrasında yaşananları okuyoruz. Her şey birkaç süper kötünün Spider-woman, Jessica Drew'u kaçırması ve yanlışlıkla bir Ultron bot'unu aktive etmeleri ile başlıyor. Ve Avengers'ın eski düşmanı Ultron geri dönüyor.
Ultron'un geri döndüğünü öğrendikten sonra günümüz tarihine bir sıçrama yapıyoruz ve karşımızda Ultron tarafından yönetilen, kahramanlarımızın bir kaçak olarak saklandığı post apokaliptik bir geleceğe gidiyoruz. Maceramız ise kahramanlarımızın artık bir plan yapıp Ultron'u durdurmaya karar vermeleri ile başlıyor. Kahramanlarımız Ultron'nun çağını bitirmek için her şeyi yapmayı göze alması gerekli.

Buradan Sonrası Spoiler ve Kişisel Görüş İçermektedir!

İlk olarak çizgi romanda dikkatimi çeken ve hoşuma giden iki olaydan bahsetmek istiyorum. Bunlardan birincisi Ultron'nun gerçekten hakkıyla işlenmiş olması, birçok kahramanın ölmesi ve Dünya'nın resmen Ultron'a karşı yenik düşmesi çok iyi işlenmişti. Çizgi roman boyunca Thor, Hulk, Cyclops ve daha nice kahramanın Ultron'a karşı olan savaşta hayatını kaybetmiş olduğunu öğreniyoruz. Diğer kahramanlarımız ise ailelerini kaybetmiş durumdalar; Luke Cage çocuğunu ve karısını, Susan Storm aynı şekilde kocasını ve çocuklarını kaybetmiş durumda. Captain America ise kalkanını savaşta kaybetmiş, parçalanmış, ve umudunu kaybetmiş bir şekilde bir köşede oturuyor. Açıkçası yaşanan olayların kahramanlarımızın üzerindeki büyük etkilerini görmek beni hep çok etkilemiştir. Bu çizgi roman da zaten hikayelerini okumaya alıştığımız Bendis tarafından yazılmış, o yüzden anlatımda bir yabancılık çekme durumu söz konusu değil.

İkinci hoşuma giden olay ise zaman yolculuğu ve bu yolculuklar sonucunda uzay ve zaman sürekliliğinin bozulmaya başlaması. Bu çizgi romanda başlayan uzay zaman sürekliliğinin bozunumu, çoklu evrenler arasında ki kırılmalar ilerideki çizgi romanlarda karşımıza sıkça çıkan olaylardan. Özellkiler Marvel Now! döneminde yaşanan birçok event bu konu üzerine kurulu aynı zamanda Marvel Now! döneminden sonra başlayan All New All Different döneminin başlamasında önemli bir rol sahibi. Yani uzay zaman sürekliliğindeki bozunumlar ile alakaşı gelişmelerin ilk tohumların atıldığını gördüğümüz bir çizgi roman, bu konuda takdir ettim.

Çizgi romanda aynı zamanda gerçekten bir kişinin nasıl bir farklılık yaratabileceğini yakından görmüş olduk, özelliklede bu kişi Hank Pym gibi bir dahi, mucit ve süper kahraman ise. Ki Hank Pym gerekse arkadaşlarına gerekse Janet'a olan davranışlarından dolayı hiç sevmediğim bir karakterdir. Ama gördüğümüz üzere en küçük çarkın bile işleyen makinede önemi vardır.

Bütün bunlar dahilinde Age of Ultron güzel ve iyi işlenmiş bir hikayeye sahip, aynı zamanda Black Panther variant çizimleri (All New All Different Dönemi - Alex Ross Çizimleri) hariç gördüğüm en iyi variant çizimlere sahip, Rock-He Kim tarafından çizilenler özellikle.

Age of Ultron çizgi romanına puanım: 8/10

Umarım yazı ve fikirlerim hoşunuza gitmiştir, kendi fikirlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, esenlikler.

Devamını Oku »

22 Mayıs 2019 Çarşamba

Infinity War Çizgi Roman İncelemesi - Marvel



Merhaba sevgili okuyucu!


Bugünkü yazımın konusu Marvel'dan "Infinity War" adlı çizgi roman olacak. Okuma sırası içinde yer alan diğer çizgi romanlardan çok daha önce basılan çizgi romanımız 2017 yılında 'Gerekli Şeyler' tarafından basıldı. "Infinity Gauntlet" sonrası devam hikayesi olarak düşünebilirsiniz. Ancak kendisi de özgün ve klasik bir hikaye yapısına sahip. Yayınlandığı ilk zamanlar olan 1992 yılından güzel izler taşıyan bir çizgi roman, okunduğu zaman o zamanın hikaye anlatım tipini ve akışını çok net bir şekilde görebiliyorsunuz. Şimdi spoilersız bir şekilde çizgi romanımızın konusundan bahsedelim ve spoilerlı inceleme ile devam edelim.

Çizgi romanımızın gene odağında Sonsuzluk Taşları bulunmakta; bildiğiniz üzere 6 adet sonsuzluk taşı bulunmakta. Güç, Uzay, Zaman, Gerçeklik, Ruh ve Zihin olmak üzere evrende bulunan altı temel kuvveti kontrol eden ve onların varlığını sağlayan altı taşımız bulunmakta. Güçlerinden bahsederek sizleri gereksiz yere meşgul etmeyeceğim. Baş kahramanlarımız ise Thanos ve Adam Warlock. Aslında MCU hayranları hariç, Infinity Gems denince bütün herkesin aklına gelen iki kişi direkt Adam Warlock ve Thanos'dur. Ancak bu sefer karşımızda başka bir düşman söz konusu ve bu düşmanı yenmek için Thanos ve Adam'ın birlikte çalışmaları gerekecek. Düşmanımız ise Adam'ın kötü tarafı olarak bilinen Magus ve evrene hükmetmek için her şeyi yapmaya hazır.

Buradan Sonrası Spoiler ve Kişisel Görüş İçermektedir!


Infinity War çizgi romanı Marvel evreni için klasikleşmiş bir hikaye olmakla birlikte önemi bir yer kaplıyor. Her ne kadar MCU'da Adam Warlock'u göremesekte kendisi aslında taşların güçleri ile tanrı seviyesine kadar ulaşmış ve daha sonrasında taşların korunmasını üstlenmiş biri. Daha önceki çizgi romanda Adam Warlock Infinity Gauntlet'in sayesinde tanrısal güçlere kavuşmuştu ve bunun sonucunda kişiliği iyilik ve kötülük kavramlarından arındı, Magus ise kötülüğünün bir dışavurumu olarak ortaya çıktı ve kötülükten başka hiçbir şey bilmiyor, bu da onu daha da tehlikeli yapıyor. 

İlk olarak çizgi romanda beni en çok etkileyen şeylerden biri Magus'un her şeyi planlayarak hareket etmesi ve bu planlarında aslında gerçekten tutarlı ve temelli olması. Dikkat dağınıklığı yaratmak için Dünya kahramanlarını kullanması ve Galactus'u kullanıp taşları tekrar etkin hale getirmesi bence en iyi örnekleriydi.  Ancak Adam Warlock'un; taş aslında gerçek değildi, sahtesi ile yeri değiştirilmişti gibi sonradan eklenen ve birden bire oluşturulmuş bir argüman hiç hoşuma gitmedi. Hikayeyi kestirip atmak için yapılmış, o zaman bütün taşlar sahte olsaydı yani dedim içimden, saçma olmuştu malesef.

Çizgi roman ise Avengers odaklı bir çizgi roman değil, maalesef Adam Warlock'a nazaran Avengers'ı tercih edeceğim için hikaye bana bir tık aşağı seviyede geliyor ama bu tabikide hikayenin başarısını azaltmıyor. Özellikle son kısımda Thanos'un kendi kopyası ile olan savaşı, Adam Warlock'un ise Magus ile olan kapışması gerçekten güzeldi. Özellikle Magus ve Adam Warlock Gauntlet için savaşırken Adam'ın söylemiş olduğu "Sonsuzluğun benim dokunuşumu hatırladığını göreceksin." kelimesi gerçekten çok dikkat çekici ve etkileyici bir sözdü.

Bütün bunlar dahilinde yeni çizgi romanlar gibi bir yapıya sahip olmasa da Infinity War çizgi romanı gayet akıcı ve güzel bir çizgi roman, bir Marvel klasiği.

Infinity War çizgi romanına puanım: 8/10

Umarım yazı ve fikirlerim hoşunuza gitmiştir, kendi fikirlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, esenlikler.
Devamını Oku »

En Son Yayınlananlar

DC Comics - DC One Million Çizgi Roman Okuma Sırası - Part 3

Merhaba sevgili okur! Bugünkü yazımın konusu DC One Million çizgi romanının okuma sırasının son partı olacak. Daha önceden ilk iki ...

En Çok Okunan Yazılar