Sayfalar

22 Mayıs 2019 Çarşamba

Infinity War Çizgi Roman İncelemesi - Marvel



Merhaba sevgili okuyucu!


Bugünkü yazımın konusu Marvel'dan "Infinity War" adlı çizgi roman olacak. Okuma sırası içinde yer alan diğer çizgi romanlardan çok daha önce basılan çizgi romanımız 2017 yılında 'Gerekli Şeyler' tarafından basıldı. "Infinity Gauntlet" sonrası devam hikayesi olarak düşünebilirsiniz. Ancak kendisi de özgün ve klasik bir hikaye yapısına sahip. Yayınlandığı ilk zamanlar olan 1992 yılından güzel izler taşıyan bir çizgi roman, okunduğu zaman o zamanın hikaye anlatım tipini ve akışını çok net bir şekilde görebiliyorsunuz. Şimdi spoilersız bir şekilde çizgi romanımızın konusundan bahsedelim ve spoilerlı inceleme ile devam edelim.

Çizgi romanımızın gene odağında Sonsuzluk Taşları bulunmakta; bildiğiniz üzere 6 adet sonsuzluk taşı bulunmakta. Güç, Uzay, Zaman, Gerçeklik, Ruh ve Zihin olmak üzere evrende bulunan altı temel kuvveti kontrol eden ve onların varlığını sağlayan altı taşımız bulunmakta. Güçlerinden bahsederek sizleri gereksiz yere meşgul etmeyeceğim. Baş kahramanlarımız ise Thanos ve Adam Warlock. Aslında MCU hayranları hariç, Infinity Gems denince bütün herkesin aklına gelen iki kişi direkt Adam Warlock ve Thanos'dur. Ancak bu sefer karşımızda başka bir düşman söz konusu ve bu düşmanı yenmek için Thanos ve Adam'ın birlikte çalışmaları gerekecek. Düşmanımız ise Adam'ın kötü tarafı olarak bilinen Magus ve evrene hükmetmek için her şeyi yapmaya hazır.

Buradan Sonrası Spoiler ve Kişisel Görüş İçermektedir!


Infinity War çizgi romanı Marvel evreni için klasikleşmiş bir hikaye olmakla birlikte önemi bir yer kaplıyor. Her ne kadar MCU'da Adam Warlock'u göremesekte kendisi aslında taşların güçleri ile tanrı seviyesine kadar ulaşmış ve daha sonrasında taşların korunmasını üstlenmiş biri. Daha önceki çizgi romanda Adam Warlock Infinity Gauntlet'in sayesinde tanrısal güçlere kavuşmuştu ve bunun sonucunda kişiliği iyilik ve kötülük kavramlarından arındı, Magus ise kötülüğünün bir dışavurumu olarak ortaya çıktı ve kötülükten başka hiçbir şey bilmiyor, bu da onu daha da tehlikeli yapıyor. 

İlk olarak çizgi romanda beni en çok etkileyen şeylerden biri Magus'un her şeyi planlayarak hareket etmesi ve bu planlarında aslında gerçekten tutarlı ve temelli olması. Dikkat dağınıklığı yaratmak için Dünya kahramanlarını kullanması ve Galactus'u kullanıp taşları tekrar etkin hale getirmesi bence en iyi örnekleriydi.  Ancak Adam Warlock'un; taş aslında gerçek değildi, sahtesi ile yeri değiştirilmişti gibi sonradan eklenen ve birden bire oluşturulmuş bir argüman hiç hoşuma gitmedi. Hikayeyi kestirip atmak için yapılmış, o zaman bütün taşlar sahte olsaydı yani dedim içimden, saçma olmuştu malesef.

Çizgi roman ise Avengers odaklı bir çizgi roman değil, maalesef Adam Warlock'a nazaran Avengers'ı tercih edeceğim için hikaye bana bir tık aşağı seviyede geliyor ama bu tabikide hikayenin başarısını azaltmıyor. Özellikle son kısımda Thanos'un kendi kopyası ile olan savaşı, Adam Warlock'un ise Magus ile olan kapışması gerçekten güzeldi. Özellikle Magus ve Adam Warlock Gauntlet için savaşırken Adam'ın söylemiş olduğu "Sonsuzluğun benim dokunuşumu hatırladığını göreceksin." kelimesi gerçekten çok dikkat çekici ve etkileyici bir sözdü.

Bütün bunlar dahilinde yeni çizgi romanlar gibi bir yapıya sahip olmasa da Infinity War çizgi romanı gayet akıcı ve güzel bir çizgi roman, bir Marvel klasiği.

Infinity War çizgi romanına puanım: 8/10

Umarım yazı ve fikirlerim hoşunuza gitmiştir, kendi fikirlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, esenlikler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Son Yayınlananlar

DC Comics - DC One Million Çizgi Roman Okuma Sırası - Part 3

Merhaba sevgili okur! Bugünkü yazımın konusu DC One Million çizgi romanının okuma sırasının son partı olacak. Daha önceden ilk iki ...

En Çok Okunan Yazılar