Sayfalar

30 Nisan 2019 Salı

Civil War II - İç Savaş 2 İnceleme - Marvel




Merhaba sevgili okur!

Bugünkü yazımın konusu yakın zamanda okuma listesini paylaşmış olduğum, Marvel Now! Döneminde geçen Civil War II adlı çizgi roman olacak. Aynı zamanda okuma listesine buradan ulaşabilirsiniz. Şimdi çizgi romanın konusuna spoiler vermeden bir bakalım;

Her şey Ulysses adında yeni bir Inhumans'nın dönüşümünü tamamlaması ve daha önce hiç görülmemiş ilginç bir güce ev sahipliği yapması ile başlar. Ulysses'in gücü geleceği görebilmektir. Inhumanslara katılan Ulysses kendisini Inhumans Kraliçesi Medusa aracılığı ile Avengers üyelerine tanıtır. Daha önceden yaşanan bir saldırıyı onun öngörüsü tarafından engellendiğini anlatan Medusa Avengers ekibi ile aralarına sırların girmesini istemediğini belirtir. Kahramanlarımız arasında ki ayrılık fikri ise Ulysses'in güçlerinin kullanımı hakkındadır.

Bu sefer saflarımızı Captain Marvel (Carol Danvers) ve Iron Man (Tony Stark) oluşturuyor. Savundukları şeyler ise birbirinin tam tersi fikirler. Captain Marvel, Ulysses'in güçlerini gelecekteki tehlikeleri öngörüp onları yaşanmadan önce durdurmayı ve insan kaybını minimuma indirmeyi istemektedir. Yaşanması potansiyel olan tehlike ve kötü olayları değiştirmek istemektedir. Tony Stark ise geleceğin belirsiz ve değişken olduğunu, öngörülen geleceklerden birini değiştirmenin daha büyük olaylara sebep olacağını ve daha çok kayıp yaşanacağını düşünmektedir. Zaman ile oynamanın büyük bir kumar olduğunu ve bunun bir bedeli olacağını savunmaktadır.

Bu düşünce ayrılından sonra yaşanan olaylar sonucu bir çok kahraman farklı saflara geçmiş ve bu iki düşünce arasında kendine bir yer bulmaya çalışmıştır.

İlk Civil War kadar ses getirmesede kendine özgü konusu ile farklı bir hikaye karşımızda. Genel hatları ile konumuz bundan ibaret diyebiliriz.

Buradan Sonrası Spoiler ve Kişisel Görüş İçermektedir!


İlk olarak bu çizgi roman bende ilk Civil War gibi çok bir merak uyandırmadı ama yinede aralıksız bir şekilde okudum ve gayet hoşuma da gitti. Açıkcası eğer paralel evrenler, zaman yolculuğu vb. konularda roman veya çizgi roman tipi eserler tükettiyseniz bu tip konular ile karşılaşmış olmanız muhtemel. Ama bu konunun Marvel evrenine taşınması ve iki büyük kahraman arasındaki bir mücadeleye dönüştürülmesi hoşuma gitti. 

Kendi fikrimi belirtmek gerekirse bu Civil War döneminde ben Iron Man'ni destekledim. Çizgi roman tarihi boyunca bir çok alternatif evren ve zaman yolculuğu gördük. Ve bunların bedelini her zaman masum insanlar ödemiştir. Captain America'nın bunu anlatan çok sevdiğim bir sözü vardır: "Ne zaman birileri savaşı başlamadan önce bitirmeye çalışırsa masum insanlar ölüyor." (Age of Ultron MCU Movie). Gerçekten bunun olduğunu gördük, Age of Ultron'nun çizgi romanında da gördük. Zamanın nasıl değiştiğini ve savaş hiç var olmasın denirken daha büyük kayıplar verildiğini. Bu yüzden her ne kadar Captain Marvel iyi niyetli olsada düşüncesi çok çocukça ve naif. Bu kadar tecrübeli bir asker ve süper kahramandan daha mantıklı bir karar beklerdim açıkçası.

Bunun dışında Iron Man'nin yaptığı en büyük hata Inhumans'ın evine sızıp Ulysses'i kaçırması oldu. Gene egosunun ve aceleciliğinin kurbanı oldu bence. Albay Rhodes'un ölümünden sonra acı ile yapılmış bir hareket olduğu bariz ancak genede çok affedilecek bir hareket değildi. 

Aynı zamanda Tony Captain Marvel'a aslında Ulysses'in evrendeki bütün bilgiyi zihninde işleyip olası bir gelecek senaryosu oluşturduğunu söylemesinden sonra hala Captain Marvel'in diretip işleri büyütmesi çok saçmaydı bence. Çünkü ortada 1 ve 0 lardan ibaret bir durum yok. Bir çok olasılık ve bir çok alternatif gelecek söz konusu. 

İlk Civil War döneminden daha fazla kayıp verilen bir savaş olduğunu düşünüyorum; Bruce Banner ve War Machine (James Rhodes) gibi kahramanların ölümü beni gerçekten üzdü. Özellikle Bruce'un ölümünün Hawkeye'ın elinden olması konusuna girmeyeceğim bile.

Bütün bunlar dahilinde Civil War II çizgi romanı özgün konusu ve verdiği seçimlerin farklılığı ile dikkat çeken, Marvel Now! döneminde adını söyleten güzel bir çizgi roman. Okunması içinde karakter bilgisi dışında çok ekstrem Eventler okumanızı gerektirmiyor. İstendiği zaman okunabilecek bir çizgi roman.

Civil War II çizgi romanına puanım: 8.5/10

Umarım yazı ve fikirlerim hoşunuza gitmiştir.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, esenlikler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Son Yayınlananlar

DC Comics - DC One Million Çizgi Roman Okuma Sırası - Part 3

Merhaba sevgili okur! Bugünkü yazımın konusu DC One Million çizgi romanının okuma sırasının son partı olacak. Daha önceden ilk iki ...

En Çok Okunan Yazılar