Sayfalar

29 Nisan 2019 Pazartesi

DC Comics - Darkseid War Çizgi Roman İncelemesi


Merhaba sevgili okur!

Bugünkü yazım DC Universe'de yayınlanmış olan New 52 Dönemine ses getiren önemli bir Event olacak, yani Darkseid War adlı çizgi roman olacak. İki adet ana ciltten bir adet yan ciltten oluşan serimiz New 52'ye ait olan önemli bir çizgi roman. İlk olarak spoiler vermeden sadece konuya değineceğim daha sonra ise spoiler ve kendi fikirlerimi söylediğim kısım gelecek. Çizgi romanı okumadan spoilerlı kısıma geçmenizi önermem.

Çizgi romanın içeriğine bakacak olursak ilk Justice League cildinde kahramanlarımız Darkseid ve onun parademon denen yaratıkları ile savaşıp gezegenimizi kurtarmıştı. Aynı zamanda bu onların bir araya gelmesini sağlayan ilk maceralarıydı. Hikayemiz ise Justice League'in 7. cildinde başlıyor.

Her şey Grail adı verilen bir karakter ile başlıyor hikayede. Grail Darkseid'dan intikam almak için herşeyi göze almış bir kadın karakter. Grail'in origini ise spoiler kategorisine girdiği için çok fazla detaya giremiyorum. Ancak kendisinin türünün tek örneği olduğunu belirtmek isterim.

Grail'in planı ise Darkseid'i yenmek için en az onun kadar güçlü ve acımasız olan başka bir varlığı kullanmak. Bu karakter ise daha önce Crisis on Infinite Earths çizgi romanlarından tanıdığımız Anti Monitor. Aslında bu iki varlığın savaşı bizi nasıl etkileyecek derseniz savaşın yaşanacağı yer maalesef Dünya. Grail, Anti-Monitor'u ve Darkseid'i Dünya'ya çekmek istiyor ve onların bu ölümüne savaşı Dünya da sayısız kayba yol açacağı aşikar. Umalımda Justice League iki en büyük düşmanına karşı Dünya'yı savunabilsin. 

Buradan Sonrası Spoiler ve Kişisel Görüş İçermektedir!


İlk olarak Darkseid yani Karanlık Tanrı ile Anti-Monitor yani Anti Tanrı'nın savaşının epik bir şekilde işlendiği bu çizgi roman New 52'nin belkide okuduğum en iyi Eventlerinden biri olabilir. Açıkcası DC'nin son 5 ila 6 senedir çıkardığı çizgi romanlar bana çok ilgi çekici ve güzel gelmiyor. Eskisi gibi hikayeler yazamadıkları ve istedikleri okuyucu kitlesine Dünya genelinde ulaşamadıkları bir gerçek. Ama tabii ki de bunu yermek için değil daha iyi çizgi romanların yayımlanmasını umduğumdan dolayı söylüyorum. Çizgi romanın en başında Grail karakteri güzel tanıtılmış ve origin hikayesi verilmiş. Bu tanımadığımız karakterin aslında Darkseid ve bir Amazon'nun kızı olması çok ilginçti. Hem amazon olup hem de Darkseid'in kızı olması onu gerçekten güçlü bir karakter yapıyor. Ancak asıl ilgi çeken ise onun Darkseid'a hizmet etmek gibi bir idealinin olmaması ve onu yok etmek istemesi. 

Bundan öte çizimler ve savaş anları gerçekten bence çok güzeldi. Anti-Monitor ve Darkseid'in savaştığını görmek bence çok hoş çünkü aşırı güçlü iki karakter bütün güçleri ile birbirine giriyor. Bundan daha sürükleyici bir aksiyon olabilir mi bilemiyorum.

Darkseid vs Anti-Monitor

Savaşın ilerisinde ise Darkseid mağlup oluyor ve bir çok nedenlerden dolayı karakterlerimiz yeni güçler kazanıyor. Superman daha da güçlenerek Kuvvet Tanrısı oluyor, Green Lantern yüzük ile bir olup Işık Tanrısı oluyor, Batman Mobius Chair'e oturup Bilgelik Tanrısı oluyor, Lex Luthor Darkseid'den açığa çıkan enerjiye maruz kalıp yeni Apokolips Tanrısı oluyor, Flash ise Black Racer ile birleşip Ölüm tanrısı oluyor, son olarak Shazam ise eski tanrılar ile olan bağlantısını kaybedip Tanrıların Tanrısı oluyor.

Bunlar dışında yaşanan olaylar beni çok etkilemedi, ikinci cildin sonunda kahramanlarımız sırası ile güçlerinden feragat edip tekrardan eski hallerine dönemeleri, olaya Crime Syndicate'in dahil olması beni çok mutlu etmedi.

Ama beni çok merak ettiren Wonder Woman'nın bütün originin'nin değiştirilmesi oldu. Kendisinin Amazon adasında doğan tek bebek olmadığını öğrendik, bir erkek kardeşi olduğunu öğrendik. Büyük ihtimal kendisinin çizgi romanlarında bu olayın derinliklerine ineceğiz.

Bütün bunlar dahilinde çizgi romanı akıcı ve bol aksiyon dolu buldum. Ancak DC'nin çıkardığı diğer çizgi romanlara nazaran da biraz vasat kalıyor.

Darkseid War çizgi romanına puanım: 7.5/10

Umarım yazı ve fikirlerim hoşunuza gitmiştir. Kendi fikirlerinizi yorum kısmında belirtmeyi unutmayın. 

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, esenlikler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Son Yayınlananlar

DC Comics - DC One Million Çizgi Roman Okuma Sırası - Part 3

Merhaba sevgili okur! Bugünkü yazımın konusu DC One Million çizgi romanının okuma sırasının son partı olacak. Daha önceden ilk iki ...

En Çok Okunan Yazılar