Sayfalar

18 Nisan 2019 Perşembe

Marvel Çizgi Roman İncelemesi - The New Avengers Cilt #1 - 3



Merhaba sevgili okur!

Bu yazımda sizlerle The New Avengers okuma sıramızdaki sıradaki çizgi romanlar olan The New Avengers'ın ilk üç ciltini inceleyeceğiz. Yazının belli bir kısımdan sonrası spoiler olacağı için okumamış olanların ilk önce çizgi romanı okuyup daha sonra bu incelemeyi okumalarını tavsiye ederim. Aynı zamanda The New Avengers Okuma Sırasının ilk partını okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Evet, ilk olarak seri gayet hızlı bir açılış yapıyor. Bazı hikayelerdeki gibi ileri ciltlerde açılmak yerine, daha ilk bölümden heyecan dorukta. Tabii yeni bir takımın kurulması için iyi bir nedene ihtiyaç var ve hikaye bize gayet iyi bir gerekçe ile geliyor. İleriki ciltlerde ise takıma yeni katılımlar ve takım içinde ki olaylara yer veriliyor ki bu yeni kurulan takıma olan sempatimizi arttırmak için gayet iyi, eski takımın yerini tutabilir mi daha bir şey söyleyemem ama Kaptan Amerikanın da söylediği gibi " Bir kez Avenger olan her zaman Avenger'dır". Bende bu yüzden ayrım yapmadan, ön yargısız bu güzel seriye başladım, ve açıkçası gayet hoşuma gitti.

SPOILER 


İlk olarak takımımızı bir araya toplayan hapisaneden kaçış olayı bana çok klasik geldi. Anacak yaklaşık 42 ölümcül süper kötünün kaçışı yeni bir takım kurulması için gayet mantıklı bir sebep. İlk ciltte kahramanlarımıza toplanmaları için klasik ama iyi bir sebep verilmiş diyebiliriz.

İkinci cilt ise Sentry (Robert Reynolds) odaklı. Hafızası silinmiş olan Sentry'nin origin hikayesini ve zihnini neden sildiğine gayet iyi değinmişler. Sentry'nin ise çok güçlü olduğu ve sayılı kahramanın erişebildiği bir güce eriştiği ise su götürmez bir gerçek. Ancak ileride Emma Frost tarafından zihni serbest bırakılan Sentry'nin dönüşünü görüyoruz. Büyük ihtimalle bu koca adamın toplanması bir süre alıcaktır derken zaten cilt 3 te gözükmemesi mantıklı geldi.
Üçüncü cilt ise bir ara geçiş bölümü gibi, Spider-Woman (Jessica Drew)'nın güçlerini nasıl geri elde ettiğini Hydra ile olan bağını ve Nick Fury ile olan ilişkisini görüyoruz. Ve aynı zamanda sanki Nick Fury'nin Gizli İstila çizgi romanından sonra gizlenme dönemi bitmeye yakın gibi. New Avengers takımı ile görüştü denilebilir, en azından görüntülü olarak. Ki Nick Fury'nin gelmesi aslında iyi bir şey, biraz belalı veya tehlikeli bir tipleme olduğu kesin ama Nick Fury'nin Avengers'a kattığı şeyler yadsınamaz. İleride Madam Hydra'nın ve onun ileriki planlarını göreceğimiz için sevinçliyim çünkü Hydra ne kadar klasikleşmiş olsada Marvel everenindeki en köklü ve en tehlikeli topluluklardan biri, onun da hikayeye katacak güzellikleri olacağına eminim. Son olarak aslında Hydra'nın da dışında Hand ile ilgili gelişmeler olacağınında mesajlarını almış gibiyiz 3. ciltte, çünkü japon mafyası, Silver Samurai (Kenuichio Harada)'nın geri gelişi gibi olaylar pek hayra alamet değil. Umarım ileride meseleler karışır ve bol aksiyonlu, bol dramalı bir öykünün derinliklerine dalarız.

Bu yazımda sizlere genel olarak The New Avengers Serisinin Cilt #1-3 'e kadar olan çizgi romanlarından bahsetmek ve hoşuma giden noktalara değinmek istedim. Umarım hoşunuza gitmiştir. İleride yazılarımda The New Avengers Okuma Sırasında bulunan diğer çizgi romanların incelemeleri ile devam edeceğim. Okuma sırasını görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, esenlikler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Son Yayınlananlar

DC Comics - DC One Million Çizgi Roman Okuma Sırası - Part 3

Merhaba sevgili okur! Bugünkü yazımın konusu DC One Million çizgi romanının okuma sırasının son partı olacak. Daha önceden ilk iki ...

En Çok Okunan Yazılar