Sayfalar

20 Nisan 2019 Cumartesi

Gizli İstila - Secret Invasion Çizgi Roman İncelemesi - Marvel



Merhaba sevgili okuyucu!

Bugünkü yazımın konusu Marvel'dan Secret Invasion yani Gizli İstila adlı çizgi roman olacak. Bir önceki Event olan İç Savaş yani Civil War adlı çizgi romanı incelediğim yazıma buradan ulaşabilirsiniz. O zaman ilk spoiler vermeden konuya göz atalım.

Brian Bendis tarafından yazılan ve Leinil Yu tarafından çizilen çizgi romanımız Civil War sonrasında ki ilk Event'imiz. Her şey Skrull adı verilen uzaylı ırkın yıllar süren bir istila planını harekete geçirmesi ile başlıyor. Skrull ırkından bahsetmek gerekirse; orijinal formlarında elf kulaklarını andıran sivri uçlu kulakları, yeşil derisi ve çizgili çenesi ile şekil değiştirebilen bir uzaylı türüdür. Başka bir uzaylı türü olan Kreeler ile süren uzun savaşlardan sonra yoksulluk içinde yeni bir gezegen arayan Skrull ırkının yeni gözdesi Dünya olmuştur. Skrulların şekil değiştirme özellikleri çok hassas özelliklere sahip olan Wolverine veya Dr. Strange gibi kişileri bulma, tanıma ve ayırt etme yetenekleri gelişmiş kişiler tarafından tespit edilmez.

Hikayemiz genel hatları ile Skrulların Dünya'da bulunan insanları taklit ederek yıllardır bizler ile birlikte yaşadığı gerçeğinin ortaya çıkması ile başlıyor. Hatta bazı kahramanlarımızın bile göründüğü kişiler olmadığı ortaya çıkıyor.

Buradan Sonrası Spoiler ve Kişisel Görüş İçermektedir!


Yazıya devam etmeden önce belirtmek isterim ki Gizli İstila benim çok sevdiğim bir Event değildir. Genel olarak hikayeye çok fazla ısınamadım ancak devamlılığı güzel sağlayan ve tutarlı bir çizgi roman, bu konuda bazı çizgi romanlara karşın daha avantajlı. İlk değinmek istediğim konu Skrull kraliçesinin Norman Osborn tarafından öldürülmesi. 
Bu olayın sonucunda Norman Osborn S.H.I.E.L.D. 'ın yeni direktörü oluyor. Osborn'nun eskiden bir süper kötü olan Green Goblin olduğu düşünülünce bunun pek iyi bir karar olmadığını anlayabilirsiniz. Hatta ileride kendi takımı olan Dark Avengers adlı bir takım da kuracaktır, ama daha oraya var.
Aynı zamanda Thor'un İç Savaş'da yaşananları öğrenip Stark'a söylediklerinide unutmamak lazım. Haklılığı tartışılabilir ancak bildiğiniz üzere Stark Thor'un bir android kopyasını yapıp onu kendi yanında savaşa sokarak Goliath adlı bir süper kahramanın ölümüne sebep olmuştu.

Bence çizgi romanda gerçekleşen hatrı sayılı tek olay son kısımda bütün itibarı ve övgüyü Norman Osborn'nun alması ve çok önemli bir terfi alması, aynı zamanda son sayfada olan toplantı sahnesi ilerideki Event olan Kuşatma'nın tohumlarının atıldığı yer. 

Bütün bunlar dahilinde hikaye özgün ancak benim zevkime hitap etmedi diyebilirim.

Secret Invasion çizgi romanına puanım: 6.5/10

Umarım yazı ve fikirlerim hoşunuza gitmiştir. Kendi fikirlerinizi yorum kısmında belirtmeyi unutmayın. 
Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, esenlikler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Son Yayınlananlar

DC Comics - DC One Million Çizgi Roman Okuma Sırası - Part 3

Merhaba sevgili okur! Bugünkü yazımın konusu DC One Million çizgi romanının okuma sırasının son partı olacak. Daha önceden ilk iki ...

En Çok Okunan Yazılar