Sayfalar

29 Nisan 2019 Pazartesi

DC Comics - Kingdom Come Çizgi Roman İncelemesi


Merhaba sevgili okuyucu!

Bugünkü yazımın konusu DC Comics'den yayınlanmış olan Kingdom Come çizgi romanı oluyor. Mark Waid ve Todd Klein tarafından yazılan, Alex Ross'un resmettiği çizgi roman adeta bir şaheser. Çizimlerin güzelliği adeta bir tabloyu andırıyor. Hikayenin de aynı şekilde mükemmel kurgusu ve devamlılığı çok güzel. Şimdi çizgi romanın konusuna göz atalım;

Gelecekte geçen hikayemizi bir papaz olan Norman McCay'in gözünden görüyoruz. Aradan geçen yıllar ile birlikte bir çok süper kahraman ya emekli olmuş yada kendini Dünya'dan soyutlayıp kendilerine yeni hayatlar kurmuşlardır. Yeni gelen bir metainsan jenerasyonu ise kahraman ünvanını teslim almıştır. Ancak artık adalet, iyilik ve düzen gibi kavramların aksine savaşmak için savaşan, şan şöhret için savaşan bir nesile dönüşmüştür. İnsan hayatını kurtarmak bile geri planda kalırken bu metainsanlara kahraman demek gün geçtikçe daha da zor olmaktadır. 

Peki eski kahramanlar geri dönüp yeni jenerasyona gerçekte nasıl kahraman olunduğunu göstermek isterse neler olur? İşte, Kingdom Come çizgi romanı eski ve yeni jenerasyonun karşı karşıya gelmesini gösteriyor.

Buradan Sonrası Spoiler ve Kişisel Görüş İçermektedir!


Kingdom Come çizgi romanı DC Comics tarihine adını altın harfler ile yazdıran nadir çizgi romanlardan. Alex Ross'un çizimleri ile hayat bulan müthiş bir çizgi roman. Her biri adeta ressam tablosunu andıran çizimlerine bakmaktan çizgi romanın sayfalarını çeviremiyorsunuz. Bunun dışında hikaye gayet akıcı, aksiyonu bol ve güzel kurgulanmış. Gereksiz bir ayrıntının verilmediği, karakterlerin özelliklerini önplanda tutan ve aralarında ki ilişkiyi çok güzel işleyen bir çizgi roman.

Benim için en çarpıcı özelliği iki jenerasyonun yüzleşmesini açık ve derin bir şekilde işlemesi. Çünkü çizgi roman tarihi boyunca bunları hep görüyorduk; gerek Justice League ve Titans gibi çizgi romanlar ile. Ama bunu tek bir çizgi romanda görmek ve daha düşmancıl bir ilişki görmek bana açıkcası çekici geldi. 

Aynı zamanda Shazam'ın aslında iki nesilden de olması ve kendini son kısımda ne yeni ne de eski nesil için değil insanlık ve arkadaşlık için feda etmesi çok güzel bir sondu. Kendisi her ne kadar Luthor'un akıl oyunlarına maruz kalmış olsada bu onu doğru olanı yapmaktan alıkoyamadı.

Bütün bunlar dahilinde Kingdom Come bir klasik ve bu çizgi romanı okumamak büyük bir kayıp olur. 

Kingdom Come çizgi romanına puanım: 10/10

Umarım yazı ve fikirlerim hoşunuza gitmiştir. Kendi fikirlerinizi yorum kısmında belirtmeyi unutmayın. 

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, esenlikler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Son Yayınlananlar

DC Comics - DC One Million Çizgi Roman Okuma Sırası - Part 3

Merhaba sevgili okur! Bugünkü yazımın konusu DC One Million çizgi romanının okuma sırasının son partı olacak. Daha önceden ilk iki ...

En Çok Okunan Yazılar