Merhaba sevgili okuyucu!
Bugünkü yazımın konusu One-Shot çizgi romanlar olacak. Yani ana evrenlerden bağımsız, olan sacede bir veya birkaç cilt şeklinde basılan çizgi romanlardır. Hikayelerden spoiler vermeden kısaca bahsedeceğim bu sayede sizde beğendiklerinizi temin edip okuyabilirsiniz. Şimdi çizgi romanlarımızı görelim.
SUPERMAN: RED SON
Superman: Red Son, DC Comics tarafından 2003 de yayınlanmış olan bir "What if" serisidir. 3 sayıdan oluşan bir mini seri de diyebiliriz. Genel olarak konusu; Superman ABD yerine Sovyet Rusya'ya düşseydi ne olurdu sorusunun yanıtı diyebiliriz. Göğüsünde ikonik S sembolü yerine komünizmin simgesi olan orak ve çekiç taşıyan ve Varşova Paktı'na hizmet eden bir süperkahraman olarak karşımıza çıkıyor.
Soğuk savaşın bütün dengesini değiştiren ve dünyayı Sovyetler Birliği adı altında toplayan alternatif bir Superman hikayesi.
WATCHMEN
MARVELS
Marvels çizgi romanı 4 fasikülden oluşan Kurt Busiek tarafından yazılmış bir çizgi romandır. 1994 yılında basılmıştır. 1939-1979 yılları arasında geçen bir dizi süper kahraman serilerini kollektif bir şekilde haber fotoğrafçısı olan Phil Sheldon'nın gözünden bizlere aktarıyor.
Bunca süper insanın yaşadığı ve dünyanın sonunu getiren olaylar silsilesine insani bir bakış açısı ile yaklaşıyor. Normal bi insanın gözünden bunca olayı görmek ve tasvir etmek gerçekten edebi bir başarı.
KINGDOM COME
Kingdom Come ülkemizde 2015 yılında yayınlanan ve benim en sevdiğim DC Comics hikayesi ünvanını elinde tutan çizgi romandır. Açıkçası ne Marvel'ın ne de DC'nin bi daha bu kadar güzel yazılmış veya çizilmiş bir çizgi roman çıkaracağına inanmıyorum. JBC yayıncılık tarafından yayınlanan çizgi romanımızı Mark Waid yazdı ve Alex Ross çizdi. Alex Ross'un çizimlerinin ise birer sanat eseri olduğunu her sayfada görüyorsunuz.
Konusuna gelecek olursak; çizgi romanımız artık süper kahramanlığın caka satmaya eş değer olduğu bir dönemde geçiyor. Artık adaleti ve eşitliği savunmak yerine sadece kavga arayan sorumsuz bir süper kahraman nesli yetişmiş durumda. E haliyle bizim eski ekip dağılmış, üyeleri ya inzivaya çekilmiş yada artık kendini Dünya'dan soyutlamış durumda.
Ama bir süre sonra Superman tekrar değişen bu düzeni düzeltmek için gelirse neler olur? Yeni kahramanlar onun sözünü dinleyip hizaya mı gelir yoksa daha kötüsü nesillerin çarpıştığı bir savaşa mı yol açacak? Okuyup öğrenmeniz en iyisi olur.
BATMAN: THE KILLING JOKE
Alan Moore tarafından yazılan The Killing Joke çizgi romanı genel olarak delilik ve akıllılık arasında ne kadar ince bir çizgi olduğunu ortaya koyan bir çizgi roman. Aynı zamanda Batman'nın en azılı düşmanı olan Joker'in gizemli kökenlerini konu aldığını söyleyebiliriz.
Gerçekten güzel bir anlatıma sahip bir çizgi romandır, okunmasını kesinlikle tavsiye ederim.
Bu yazımda sizlere istediğiniz zaman okuyabileceğiniz ana seriler ile çok bağlantısı olmayan bazı çizgi romanlar önerdim. Ana hikayeden uzaklaşmak istediğinizde yada canınız bir anlığına farklı bir hikaye okumak istediğinde bu çizgi romanları okuyabilirsiniz. Türkçe basımları olan çizgi romanları sizler ile paylaşmaya dikkat ettim. Aynı zamanda ilerleyen yazılarda başka önerilerde de bulunacapım. Umarım yazı hoşunuza gitmiştir.
Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, esnlikler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder