Sayfalar

20 Nisan 2019 Cumartesi

İlk Avengers Ekibi Tanıtımı - Marvel Legacy - The Avengers BC 1,000,000 (Stone Age Avengers)



Merhaba sevgili okur!

Bugünkü konumuz Marvel Legacy adlı çizgi roman ile aramıza katılan bir takım olacak. İlk Avengers ekibi olarak M.Ö. 1,000,000 yılında kurulan ve 7 kişilik olan ekibimiz tarihin en güçlü karakterlerinin birleşmesinden oluşuyor. Takım birlikte verdikleri ilk mücadele ise "Fallen" ismi ile de bilinen yozlaşmış, hastalıklı bir Celestial olan Zgreb. Kozmik bir varlık olan Celestial'a karşı ancak böyle bir takım zafer kazanabilirdi. Bir çoğu üstün kozmik yeteneklere sahip olan takım üyelerimizi yavaştan tanımaya başlayalım. İşte karşınızda Stone Age Avengers üyeleri ve onlar hakkında özet bilgiler;

ODIN BORSON


Odin Borson yada daha çok bilinen ismi ile Odin The All-Father, bütün Asgardlılar arasında ki en güçlü tanrıdır. Hepsinin babası olarak geçen Odin'nin geçmişi tam olarak bilinmemektedir sadece oğlu Thor ve Loki'ye anlattığı kısımlar hakkında bilgimiz bulunmaktadır.

Stone Age zamanı Odin Midgard yani Aesheim'e gelerek diğer Stone Age Avengers üyeleri ile Dünyayı yozlaşmış celestial Zgreb'e karşı korumuştur. Hatta diğer celestiallara ibret olması adına onun bedenini aya bile çivilemek istemiştir. Bu zamanlarda babası Bor yeni ölmüş olup Odin'nin biraz daha cengaver ve saldırgan zamanlarını görüyoruz.

Kendisi İskandinav Pantheon'nun en güçlü tanrısıdır. Güçleri arasında; insan üstü güç, hız, çeviklik, stamina, dayanıklılık, iyileşme faktörü ve ölümsüzlük bulunmaktadır. Aynı zamanda bütün Asgardlıların gücünü kendi bünyesinde toplamak gibi müthiş bir kabiliyeti vardır. 

Marvel Fandom Güç Sistemine Göre Güç Skalası


AGAMOTTO 


Agamotto efsaneye göre Elder Goddess Oshtur'un göz yaşından yaratılmış olup kendisi ilk Sorcerer Supreme olarak Oshtur tarafından eğitilmiştir. 
Kendisi var olmuş en güçlü mistik sanatlar ustasıdır. Aynı zamanda evrenin dengesini korumak adına bir çok kozmik varlıkla mücadele etmiştir. Zgreb ve Dormammu buna örnek olarak verilebilir.

Aynı zamanda bir çok büyülü tılsımın ve eşyanın yaratıcısıdır. Agamotto'nun Gözü (Eye of Agamotto), Agamotto'nun Küresi (Orb of Agamotto) bunlara örnektir. Bunlar aynı zamanda güncel Earth-616'da Sorcerer Supreme olarak hizmet etmiş Dr.Strange tarafından da kullanılmıştır. 

Güçleri arasında; her türlü büyü ve sihir manipülasyonu, şekil değiştirme ve dahi derecesinde zekası bulunmaktadır.



Marvel Fandom Güç Sistemine Göre Güç Skalası

STARBRAND



Starbrand adı verilen bu varlık milyonlarca yıl önce Dünyada yaşamıştır. Ne zaman bir Starbrand olduğu ise bilinmemektedir. Starbrand aynı zamanda taşıdığı damga olup ona güçlerini veren kaynaktır. Hayalgücü ile kullanılan ve sonsuz güç verdiği rivayet edilen bu damga tarih boyunca başka varlıklarda da görünmüştür. Bunun en büyük örneklerinden biri güncel zamanımıza daha yakın damgayı taşımış olan Quasar'dır yani Wendell Vaughn.

Starbrand diğer The Stone Age Avengers ile Zgreb ile savaşıp Dünyayı kurtarmıştır. 

Güçleri arasında; kuantum enerjisi manipülasyonu, şekil değiştirme, insan üstü dayanıklılık ve hız. 





Marvel Fandom Güç Sistemine Göre Güç Skalası

GHOST RIDER



Tarihteki ilk Ghost Rider bir mağara adamı olup 1,000,000 yıl önce ortaya çıkmıştır. Diğer mağara adamlarına nazaran daha zeki ve farklı olduğunu fark eden mağara adamı kendini topluluğundan soyutlamış ve uzaklaşmaya başlamıştır. O uzaklarda iken topluluğu Vendigo adı verilen bir yaratık tarafından saldırıya uğrayıp katledilmiştir. Bunu gören mağara adamı intikam ile dolar ve Spirit of Vengeance ile birleşerek ilk Ghost Rider olur. Aynı zamanda kendine bir binek olarak mamut seçmiştir. İleride çok yakın arkadaş olurlar.

Beş yıl boyunca Vendigo'nun peşinden giden Ghost Rider onu bulduğunda dövüşü kaybeder ve mamutu ile birlikte bir uçurumdan aşağı düşer. Daha sonra Odin ve Lady Phoenix ile karşılaşan Ghost Rider takıma katılarak Zgreb'e karşı savaşır.

Güçleri arasında; pyrokinesis, insanüstü güç, hız, çeviklik, iyileşme, dayanıklılık ve kefaret bakışı (Penance Stare) bulunmaktadır. Kefaret bakışı suçluların çektirdikleri azabın aynısını misli ile onlara yaşatmaya yarayan bir bakıştır. 


Marvel Fandom Güç Sistemine Göre Güç Skalası

LADY PHOENIX



Güçlerini Phoenix Force'dan alan ilk insan taşıyıcıdır. Nasıl ve ne zaman Phoenix olduğu bilinememekle birlikte kimliği de bilinmemektedir. Kendisinin Odin Borson'nın bir tanıdığı olduğu tahmin edilmektedir.

Diğer Stone Age Avengers ile Zgreb'e karşı savaşmıştır. Güçleri sayesinde onu bir süpernovanın ısısına maruz bırakmıştır. Ancak Fallen bundan sağ çıkınca bütün Avengers güçlerini birleştirip onu yenmeleri gerektiğini anlamıştır. 

Güçleri temelini Phoenix Force'dan almaktadır. Şimdiye kadar pyrokinesis ve telepati güçlerini kullanmış olsada Phoenix Force evrendeki en güçlü kozmik varlılardan biridir.

Bunun dışında Phoenix Force Nigh Omnipotence (Tanrısala çok yakın)'dır. Yani güçlerini anlatıp madde madde yazıp kısıtlamak gereksizdir diyebiliriz. 




Marvel Fandom Güç Sistemine Göre Güç Skalası

BLACK PANTHER


İlk Black Panther olan kişi vibranyum meteorunu keşfeden ve onun güçlerini, sırlarını açığa çıkaran kişidir. Origini hakkında pek bir bilgi bulunmamaktır; ne zaman ve nasıl Black Panther olduğu, gerçek kimliği gibi. 

Güçleri arasında maksimum insan potansiyelinde hız, çeviklik, güç ve iyileşme bulunmaktadır. 

Marvel Fandom Güç Sistemine Göre Güç Skalası

IRON FIST

Iron Fist yada o zaman ki ismi ile Fan-Fei gizli şehir K'un-Lun'da yaşamaktadır. Green Lotus evinde doğmuş olup çocukluğundan beri kung-fu öğretilerine göre yetiştirilmiştir. 15 yaşında iken gizli şehirden kaçıp dışarıda mağara adamlarını görmüştür. Onlara kung-fu öğreten Fan-Fei, K'un-Lun şehrine ihanet ile suçlanıp tutsak edilmiştir. 

Daha sonra gizlilik sebebi ile öğrencileri şehre getirilip gözünün önünde Kutsal Ejderha Shou-Lao tarafından idam edilmeye başlanmıştır. Öfkeden deliye dönen Fan-Fei zincilerini kırıp Kutsal Ejder Shou-Lao'ya saldırmıştır. Onu çıplak elleri ile döven Fan-Fei ejderin kutsal kanı ile yıkanmış ellerinde bir chi enerjisi birikmesi yaşar. Daha sonra ejderin güçlerini ele geçiren Fan-Fei'nin sırtında her Iron Fist'in taşıdığı ejder dövmesi oluşur. Ancak şehri K'un-Lun'dan sürülür ve bir daha şehre geri dönmez. 

Bu süreçten sonra diğer Avengers üyeleri ile tanışan Iron Fist takıma katılıp Zgreb ile savaşa yardım etmiştir.

Güçleri arasında; chi enerjisi kontrolü, üstün kung-fu yetenekleri, enerji üretimi, emilimi ve bulma vardır. Aynı zamanda gelişmiş hız, çeviklik, dayanıklılık, bağışıklık ve farkındalığı vardır.

Marvel Fandom Güç Sistemine Göre Güç Skalası

İşte karşınızda Marvel Legacy çizgi romanı ile aramıza katılmış olan The Stone Age Avengers. Bir takım tanıtımının daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Umarım yazıdan memnun olmuşsunuzdur.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, esenlikler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Son Yayınlananlar

DC Comics - DC One Million Çizgi Roman Okuma Sırası - Part 3

Merhaba sevgili okur! Bugünkü yazımın konusu DC One Million çizgi romanının okuma sırasının son partı olacak. Daha önceden ilk iki ...

En Çok Okunan Yazılar