Sayfalar

2 Kasım 2019 Cumartesi

Secret Wars Çizgi Roman İncelemesi - Marvel




Merhaba sevgili okuyucu!

Bugünkü yazımın konusu Marvel Now! dönemine son vermiş, bir devrin sonu niteliğinde yazılmış olan bir event. Kendileri Marvel Now! dönemi ve bildiğimiz Marvel evreninin son event'i olan Secret Wars. 2015 yılında Marvel tarafından yayınlanan ve 2016 yılında Gerekli Şeyler tarafından ilk baskısı çıkan Secret Wars'ın temelleri aslında 2012 yılından beri The New Avengers'da atılıyordu, evrenlerin çarpışması...
Bütün çoklu evren çökmeye başlıyor, evrenler tek tek birbirleri ile çarpışıp aşım noktaları üzerinde yok oluyor. Dünya'nın en güçlü kahramanları ise evrenlerini kurtarmanın yollarını arıyor ve hikaye burada son buluyor. 

Çizgi romanımız son aşımın gerçekleşmeye başladığı anda başlıyor. Çarpışan evrenler ise çokluevrende bulunan en önemli iki evren Earth-616 ve Ultimates evreni. Earth-616 yani Marvel ana evreni 1961 yılından, Ultimates ise 2000 yılından beri süregelen evrenlerdi ve 2015 yılında ikiside son evrenlerin çarpışması ile birleştiler ve karşımıza Battleworld çıktı. 


Buradan Sonrası Spoiler ve Kişisel Görüş İçermektedir!


616 Evreni'nin Reed Richards'ı yaptığı kurtarma gemisi sayesinde kendi evreninin bir düzine kahramanını kurtarıyor ve uzaysız boşlukta sürüklenmeye başlıyorlar. Bu sırada Dr. Doom ve Dr. Strange çokluevrenin yok olmasına sebep olan Beyonders adlı ırkla olan savaşlarından galibiyet ile ayrılıyor. Savaşı kazanan Dr. Doom Beyonder ırkının gücüne hükmederek God Emperor Doom'a dönüşüyor. 

İlerleyen sayfalarda öğreniyoruz ki Doom tanrı olduktan sonra aradan 8 yıl geçmiş, kendisinin tanrı olduğu yeni bir evren yaratmış ve Dünyasını ise diyarlara ayırmış. Sırf bununla kalmayan Doom herkesin hafızasını silmiş ve Reed Richards'ın ailesini kendi ailesi gibi sahiplenmiştir. Çizgi roman boyunca bu yeni Dünya hakkında birçok şey öğreniyoruz, işleyiş şekli, bölgeleri kimlerin yönettiği, Earth-616'dan gelen kahramanlarımıza ne olduğu gibi.

Bu çizgi roman hakkında birçok şey söylenebilir, Marvel evreni için ne kadar önemli olduğu aşikar. Ancak bunun dışında Doom gibi bir karaktere tanrısal güçler vermek ve bunu çok iyi işlemek, hikayenin gerçekten kaliteli olması ve çok iyi işlenmesi ve müthiş final savaşları gibi bir sürü başarısı var. 

Bunlar dışında gerçekten Secret Wars'ın gerçekten çok iyi yan serileri de çıktı. Türkçe olarak yayınlanmamış olsa dahi kesinlikle okumanızı tavsiye ederim; Age of Ultron vs. Marvel Zombies, Armor Wars ve Captain Marvel and the Carol Corps. Bu üç yan seriyi okursanız gerçekten hoşunuza gideceğini düşünüyorum.

Peki şimdi neler olacak....

Marvel Evreninin yeni başlattığı dönem olan All-New All-Different dönemi geliyor. Secret Wars'ın sonunda Reed Richards ve oğlu Franklin evrenin dengesini tekrar sağlamak için yeni bir çokluevren oluşturdu. Maceralar ise kaldığı yerden devam ediyor sadece yeni bir Avengers evreninde. 


All-New All-Different döneminde yepyeni bir Avengers kadrosu karşımıza çıkıyor, bakalım bu ekip önceki Avengers kadar etkili olabilecek mi yada onların gölgesinde kaybolacak mı?

All-New All-Different dönemine ait olan okuma sırasına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz. 

Bütün bunlar dahilinde Secret Wars Marvel'ın yapmaya çalıştığı şeyi başarmış bir çizgi roman, yenilenen evren dokusuna merhem gibi gelen bir çizgi roman olmuş.

Umarım yazıdan memnun kalmışsınızdır, fikirlerinizi yorum kısmında belirtmeyi unutmayın.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, esenlikler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Son Yayınlananlar

DC Comics - DC One Million Çizgi Roman Okuma Sırası - Part 3

Merhaba sevgili okur! Bugünkü yazımın konusu DC One Million çizgi romanının okuma sırasının son partı olacak. Daha önceden ilk iki ...

En Çok Okunan Yazılar