Sayfalar

2 Kasım 2019 Cumartesi

Black Panther - All New All Different Dönemi Cilt 1 İncelemesi



Merhaba sevgili okuyucu!

Bugünkü yazımın konusu Çizgi Düşler tarafından yayınlanmış olan Black Panther Ayaklar Altında Bir Ulus Cilt 1 incelemesi olacak. All-New All-Different döneminde geçen Black Panther hikayesinin ilk cildi olan çizgi romanımız bütün Infinity ve Secret Wars ciltlerinden sonraki bir zamanda geçiyor bundan dolayı önceki Marvel Now! dönemi çizgi romanlarını okumanız gerekiyor. Bu yüzden inceleme yazısını okumanızı önermem çünkü her an SPOILER ile karşılaşabilirsiniz.

Çizgi romanı ilk açtığımızda karşımıza en sevdiğim çizerlerden biri olan Alex Ross'un Black Panther variant çizimi karşımıza çıkıyor. Gerçekten Alex Ross her zamanki gibi efsane bir çizim ile bizi karşılıyor, gerçekçi çizimlerde kendisinin üstüne tanımam. Genel olarak çizgi romanın gürüş tasarımları da güzel ve çizimler günümüzdeki MCU da ki Black Panther’i anımsatacak şekilde çizilmiş, Brian Stelfreeze tarafından çizimler yapılmış.  

Buradan Sonrası Spoiler ve Kişisel Görüş İçermektedir!


Black Panther her zaman çok sevdiğim ve okumaktan keyif aldığım bir çizgi roman karakteridir, nedense bu sayıda kendisi biraz çekinik kalmış gibi hissettim. Bunun sebebi büyük ihtimalle Wakanda'nın iç işleri hakkında çok fazla sohbet ve olay olması ancak Kral T'chala'nın biraz daha olaylarda baskın ve ön planda yer almasını isterdim. Kendisinin tacı geri aldığında halkının bir kısmının onu kabul etmemesi, eski kraliçe kardeşinin ölümünden dolayı onu suçlamaları ve Namor ile birlikte çalışmasına kızmaları çok mantıklı, hatta eskiden okuduğum zaman (Avengers vs X-Men Cildinde Namor Wakandayı neredeyse yok ediyordu) acaba bu Wakanda'yı nasıl etkileyecek ve ileride neler olacağını düşünmüştüm. Etkilerini görmek güzel oldu özelliklede kolay çözülebilecek bir sorun olmaması ve bayağı gündemde kalması bence çok önemliydi. 

Bunun dışında çizgi romanda farklı kuvvetlerin Wakanda'ya hükmetmeye çalışması ve devrim tufanları yaşanması Black Panther gibi önemli bir karakterin Avengers ekibinde görünmesini nasıl etkileyecek, ileride neler olacak merak ile bekliyorum. Umarım sonunda Wakanda'nın ikiye bölünmesi yada kuvvetlerin değimesi ve saltanatın sonlanması gibi garip bir sonla karşılaşmayız, Black Panther'i önemli kılan özelliklerinden biri de kral olmasıdır ne de olsa. 

Umarım yazıdan ve fikirlerimden memnun kalmışsınızdır, kendi fikirlerinizide yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, esenlikler. 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Son Yayınlananlar

DC Comics - DC One Million Çizgi Roman Okuma Sırası - Part 3

Merhaba sevgili okur! Bugünkü yazımın konusu DC One Million çizgi romanının okuma sırasının son partı olacak. Daha önceden ilk iki ...

En Çok Okunan Yazılar