Sayfalar

18 Kasım 2019 Pazartesi

Mister Miracle - Cilt 1 Çizgi Roman İncelemesi - DC Universe



Merhaba sevgili okur! 

Bugün yazımda sizlere yakın dönemde basılmış en iyi çizgi romanlardan birinden bahsedeceğim. Marmara Çizgi tarafından basılmış olan Mister Miracle serisi. Gerçekten çizimi ile, hikayesi ile müthişlik derecesine ulaşmış bir çizgi roman. Tom King'in yazmış olduğu, Mitch Gerads tarafından çizilip renklendirilmiş olan çizgi romanımız hikayesinin ve anlatımın yanı sıra farklı çizimi ile dikkat çekiyor. Elinize aldığınız zaman bir iki sayfa çevirip incelerseniz demek istediğimi anlarsınız. Tom King'in yazdığı bir çok çizgi roman aslında karşımıza çevrilmiş olarak çıkıyor; yeni çıkan Vision çizgi romanı, Rebirth Batman ve en iyilerinden Heroes in Crisis crossover event'i. 

Çizgi romanımız Scott Free yani Mister Miracle'ın origin hikayesi ile başlıyor. Başlangıç için çok uygun olmuş bence; her ne kadar karakteri bir çok kişi bilsede bir o kadar da hikayesini bilmeyenler var. İlk cilde güzel bir başlangıç olmuş. Scott ve Barda arasındaki ilişkinin çok güzel işlendiğine inanıyorum; ikisininde acı ve dehşet dolu çocukluğu onları bağlayan tek etmen olarak hatırlatılmamış çizgi roman boyunca. Sevgilerine de yer verilmiş, bu çok güzel bir ayrıntı bence. Çünkü New 52 dönemi boyunca Superman ve Wonder Woman ilişkisinin ortak yönü ikisininde insan olmaması, uzaylı olmasıydı. Birbirlerini seviyorlar tamam ama sevgiyi göremedik bence; Mister Miracle bunu yapmış. Barda ile olan ilişkisini güzel yansıtmışlar.

Buradan Sonrası Spoiler ve Kişisel Görüş İçerir!



Çizgi roman içerisinde twist içeren yani olay örgüsünü kökünden değiştirip şaşırmamıza sebep olan birçok olay gerçekleşiyor. Büyükanne Goodness'ın Scott'a söyledikleri. Orion'ın onu hainlikle yargılaması ve aslında Scott'ın Anti-Life equation yani anti yaşam denleminin zihninde yaralar açmış olması, hayallerin ve depresyonun sebebi bu olsa gerek. 

Bütün çizgi roman aksiyon ve psikoloji üstüne kurulmuş ki benim en sevdiğim çizgi roman türüdür. Tom King zaten bu konuda usta bir yazar Heroes in Crisis bunun büyük bir örneği. Umarım seri psikoloji, gizem ve aksiyonun bir karması olarak devam eder.

Sonunda yaşananlar ise ikinci cildi heyecanla bekleten olaylar yaşandı. Barda'nın hamile olması ve Orion'nun taht odasına giren Mister Miracle'ın Darkseid ile karşılaşması bir sonraki cildi hemen sipariş etmeme neler oldu. Merak etmeden duramıyorum. Özellikle çizimi ve hikayesi bu kadar dengeli, bu kadar iyi bir şekilde giderken seriye devam etmemek akıl işi değil. 

Mister Miracle çizgi romanına puanım: 10/10

Umarım seri böyle devam eder. Siz de görüşlerinizi yorum kısmında belirtmeyi unutmayın.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, esenlikler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Son Yayınlananlar

DC Comics - DC One Million Çizgi Roman Okuma Sırası - Part 3

Merhaba sevgili okur! Bugünkü yazımın konusu DC One Million çizgi romanının okuma sırasının son partı olacak. Daha önceden ilk iki ...

En Çok Okunan Yazılar