Sayfalar

4 Kasım 2019 Pazartesi

Fantastic Four Tam Koleksiyon - Cilt 1 Çizgi Roman İncelemesi - Marvel



Merhaba sevgili okur!

Bugünkü yazımın konusu Arkabahçe Yayınevi tarafından derlenmiş olan Fantastik Dörtlü Cilt 1 Tam Koleksiyon çizgi romanı olacak. Jonathan Hickman tarafından yazılmış olan çizgi romanların derlendiği gerçekten güzel bir derleme olmuş. İçerisinde birden fazla çizgi roman serisinden toplanmış sayılar bulunmakta bunlar; Dark Reign: Fantastic Four #1-5, Fantastic Four #570-578 ve Dark Reign: The Cabal çizgi romanları bulunmakta. Genel zaman çizgisinde bunlar Secret Invasion ve Fears It Self eventleri arasında gerçekleşen olaylar. Aynı zamanda Reed Richards'ın evrende yanlış bir şeyler olduğunu fark edip harekete geçtiği zamanlar. Bu da bizim Secret Wars'a doğru giden maceramızın ilk adımlarından oluyor. 

Fantastik Dörtlü gerçekten okumayı özlediğim tipte bir hikayeye ve yapıya sahip; aile bağlarının bu kadar güçlü olduğu, temelli bir süper kahraman grubunun hikayelerine konuk olmayalı çok olmuştu. Fantastik Dörtlü'nün zaten Marvel tarihindeki önemi yadsınamaz bir gerçek. Okumaktan zevk alınan çizgi romanlardan biri, her ne kadar geç basılmış olsa da.  

Burdan Sonrası Spoiler ve Kişisel Görüş İçermektedir!


Çizgi romanın başlangıcı Fantastik Dörtlü ekibinin Baxter Binası'na geri taşınması ile açılış yapıyor. Gizli İstila sonrası yaşananların etkisinin çok taze olduğunu görüyoruz ve Reed Richards'ın yaşananlar hakkında hala bazı soruları olduğunu, bir sıkıntı olduğunu fark ettiğini görüyoruz. Ki kendisi Marvel evreninin en zeki karakteri, şüphesiz. Hala bunu inkar eden çizgi roman okuyucuları var ise kendilerine hayatta başarılar diliyorum. Bu çizgi romanın zaten can alıcı noktalarından biri bu; Reed Richards'ın aslında sorunu çözebilecek kadar zeki olan tek kişi olması.

Çizgi roman boyunca paralel evrenlerde bir çok olasılığı gözden geçirmek ve geçmişte oluşan problemlerin nedenlerini sorgulama işi gerçekten çok güzel gösterilmiş. Ben, Susan ve Johnny'nin kazara bu maceralara ortak olması ise eğlenceli olmuş. Bu olaylar olurken gerçekleşen bir başka önemli şey ise Franklin'nin Osborn'u omzundan oyuncak bir silah ile gerçekten vurması. Cildi okuduktan sonra gördüğünüz üzere Franklin gerçekten babasının bile algısının ötesinde süper güçlere sahip, (mini spoiler: ileride kendisine ait bir Galactus'u bile oluyor) çok güçlü bir mutant olduğunu anlarsınız. Çizgi roman akışında zaten kendisinin büyük halini çok kısa bir süreliğine görüyoruz ailesinin bütün üyelerini durduracak kadar güçlü. 

Bütün bunlar dahilinde Fantastik Dörtlü'nün türkçeye çevrilmesi çok güzel bir gelişme, Marvel tarihinin bu kadar önemli bir serisinin geç çevrilmesi ise üzücü. Umarım yakın zamanda devamını okuyabileceğimiz devamlı bir serisi olur. 

Umarım yazı ve fikirlerim hoşunuza gitmiştir, yorum kısmında fikirlerinizi belirtmeyi unutmayın.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, esenlikler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Son Yayınlananlar

DC Comics - DC One Million Çizgi Roman Okuma Sırası - Part 3

Merhaba sevgili okur! Bugünkü yazımın konusu DC One Million çizgi romanının okuma sırasının son partı olacak. Daha önceden ilk iki ...

En Çok Okunan Yazılar