Sayfalar

3 Kasım 2019 Pazar

DC Rebirth Dönemine Doğru: Superman'nin Son Günleri İncelemesi - DC Rebirth


Merhaba sevgili okuyucu!

Bugünkü yazımın konusu Rebirth evrenine giriş yaparken okunması gereken bir başka çizgi roman olacak, Superman: Superman'in Son Günleri, Rebirth'e Doğru. New 52 evreninin Superman'i malesef bizlere veda ediyor. Yaşadığı travma ve yaralanmalardan dolayı iyileşemeyeceği kadar yaralanan Superman malesef ölüm döşeğindedir. Son zamanlarını ise boş geçirmek isteyen Superman mirasının doğru kişilere bırakıldığından emin olmak ister.

Rebirth evreni ve Superman için çok önemli bir cilt olmakla birlikte aramıza yeni katılan Pre 52 Superman'ini de tanımamıza yardımcı oluyor. Daha da önemlisi aramıza katılan yeni Superman'in diğer kahramanlar ile tanışmasını da sağlıyor. 

Buradan Sonrası Kişisel Görüş ve Spoiler İçermektedir!


Çizgi roman genel olarak New 52 Superman'in bir vedası olarak yazılmış ve gerçekten okurken hiç hoşuma gitmeyen bir New 52 Superman'i için gayet iyi bir veda olmuş. Ben genel olarak Superman karakterini çok sevmem, Kingdom Come hariç, New 52'yi okuduğum zamanda haliyle çok sevmemiştim ancak kendisine böyle bir veda planlanması hoşuma gitti. Özellikle son sahnede yaşanan olay benim aşırı hoşuma gitti. New 52 Superman'in diğer Pre 52 Superman'e güvenmesi ve ona "Dünya'nın sana ihtiyacı olacak." demesi hoşuma gitti çünkü Superman karakteri genel olarak umut ve güven üzerine kurulmuştur. Savaş sırasında ona yardım eden, paralel evrenden gelen yaşlı haline güvenmesi Superman için çok doğal bir hareket.

Aslında bu cilt boyunca Wonder woman ve Batman gibi Supergirl'den de aktiflik beklerdim. Kendisi Superman'in kuzeni olduğu için biraz çabalaması hoş olurdu. Her ne kadar Pre 52 Superman'in girişi için hazırlanmış ciltlerden biri olsada Supergirl'ü bu kadar çekinik görmek hoş olmadı ne de olsa onlar kuzenler ve bir birlerine daha kenetlenmiş olmalarını isterdim. Batman ve Wonder Woman'in ise diğer League karakterlerinden daha Superman'e bağlı olması eski Trinity gücünü ve dostluğunu yansıtmış, bu da çizgi romanlarda görmek istediğimiz hoş bir durum. 

Bütün bunlar dahilinde Rebirth'e giriş için güzel bir cilt olmuş, DC'nin bazı şeyleri biraz daha ileride açıklığa kavuşturacağı kesin. Yeni Superman'nin ekip ile tanışması ve güvenlerini kazanması gibi, ancak bunlar tabiki de ileride Justice League ciltlerinde olmasını beklediğimiz olaylar. Umarım bunlara değinmekten çekinmezler, tekrar tanışma faslına girmek bu durum için yanlış olmaz ne de olsa karşımızda başka bir Superman bulunuyor ve Batman'in ona güvenmesi zaman alacaktır, tekrar.

Umarım yazı ve fikirlerim hoşunuza gitmiştir, fikirlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, esenlikler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Son Yayınlananlar

DC Comics - DC One Million Çizgi Roman Okuma Sırası - Part 3

Merhaba sevgili okur! Bugünkü yazımın konusu DC One Million çizgi romanının okuma sırasının son partı olacak. Daha önceden ilk iki ...

En Çok Okunan Yazılar