Sayfalar

2 Kasım 2019 Cumartesi

AXIS Çizgi Roman İncelemesi - Marvel


Merhaba sevgili okuyucu! 

Bugünkü yazımın konusu Marvel Now! döneminde karşımıza çıkan AXIS eventi olacak. Genel olarak olayların başlayıp bittiği değil, sonuca ulaştığı ve tek başına okunmaması gereken bir cilt bu. Öncesinde yaşanan uzun olaylar silsilesinin devamı niteliğinde olan bu cilt Gerekli Şeyler tarafından yayınlanmış olup Marvel Now! döneminin X-Men ve Avengers'ı birleştiren eventlerinden biri. 

Açıkçası benim çok severek okuduğum bir event değil, maalesef Red Skull bir villain olarak sevdiğim ya da hayran olduğum bir kötü değil. Kendisi ise bu cildin baş kötüsü. Bu sebepten çok beğendiğimi söyleyemem ama kötü bir event değil yani hikâyenin işlenmesi konusunda biraz karışık bir anlatıma sahip olabilir ancak genel hatları ile hikâye yerinde ve güzel işlenmiş. Bu cilt hakkında benim en çok dikkatimi çeken ve güzel gelen şey çizimler, variant çizimlerini en çok beğendiğim çizgi romanlardan biri. Inversion variant bulunan yanı birbirinin zıddı olan karakterlerin oluşturduğu tip kapaklar gerçekten çok güzel.

 Burdan Sonrası Kişisel Görüş ve Spoiler İçermektedir! 


AXIS çizgi romanının temellerinin oluştuğunu aslında X-Men vs Avengers çizgi romanında Charles Xavier karakterinin ölümü ile görüyoruz, kendisi Phoenix Force tarafından ele geçirilen Cyclopes tarafından öldürülüyor. İleride dünyanın en güçlü telepatlarından biri olan Professor X'in beyni Red Skull tarafından çalınıyor ve Professor X'in güçlerini kendine alıyor. Daha sonra Red Skull bütün mutant ırkına karşı müthiş bir nazi soykırımı başlatarak Genosha adasını bir nazi kampına çevirip birçok mutantı orada tutsak olarak tutmaya başlıyor. Rouge, Havok, Scarlet Witch gibi mutantlarda bulunmaktadır. Bir kaçış operasyonu sırasında Magneto Red Skull'ı öldürür ve AXIS'in asıl kötüsü olan, Red Skull'ın bir başka formu olan Red Onslaught ortaya çıkar. 

Kahramanlarımız Red Onslaught'a karşı uzun bir savaş verirler hatta galip olamayınca villainlerin bazılarından yardım bile alırlar; Sabertooth, Carnage, Dr.Doom gibi.  Genosha da ki savaş sırasında yapılan bir büyü sebebi ile bütün kahramanların ve villainlarin kişilikleri tersine döner, yani iyiler kötü kötüler ise iyiye dönüşürler. Genel olarak hikâye örgüsü bu büyüyü tersine çevirip herkesi eski haline getirmek ve Dünyayı kurtarmak arasında gidip gelir. 

Benim bu hikâyeyi beğenmeme sebebim hikâyenin çok karmaşıklaştırılması ve sürekli bitmeden; şimdi bu oluyor, sonra bu, bu ve bu birde, bu oluyor akışı ile sürekli uzatılıp durulması. Yani hikâyede zaten çok fazla karakter ve olay mevcut bunu sürekli arttırmak ise insanın hikâyeye olan samimiyetini ve beğenisini düşürdüğünü düşünüyorum. Bunun dışında bir tarafta Avengers bir tarafta X-Men var, Marvel'ın en büyük iki süper kahraman ekibi ve gene konu dönüp dolaşıp büyüye geliyor. Artık ince elenmiş bir hikâye okumak istemek suç mu? Sürekli bir olay örgüsü oluşturmak yerine şimdi bir büyü yapıldı herkes böyle oldu veya bir büyü yapıldı bunlar öldü gibi muhabbetler sıkmaya başladı gerçekten. Zaten House of M den beri dönen bir büyü furyasına tutulmuş durumda Marvel. Bu sebepten ben bu cildi fazlasıyla sıkıcı ve sıradan buldum. Bütün bunlar dahilinde AXIS; hikayesi güzel ama kötü işlenmiş bir çizgi roman bence.  

AXIS çizgi romanına puanım: 5.5/10 

Umarım yazı ve fikirlerim hoşunuza gitmiştir, kendi fikirlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın. 

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, esenlikler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Son Yayınlananlar

DC Comics - DC One Million Çizgi Roman Okuma Sırası - Part 3

Merhaba sevgili okur! Bugünkü yazımın konusu DC One Million çizgi romanının okuma sırasının son partı olacak. Daha önceden ilk iki ...

En Çok Okunan Yazılar