Sayfalar

19 Kasım 2019 Salı

Mister Miracle - Cilt 2 Çizgi Roman İncelemesi - DC Universe



Merhaba sevgili okur!

Bugünkü yazımda sizlere önceden de bahsettiğim ve severek okuduğum Mister Miracle serisinin 2. cildinden bahsedeceğim. Bir önceki cilt gerçek anlamda bir çizgi romandan beklediğim her şeyi karşılıyordu. Hikaye, çizimler, karakterlerin kişilik özellikleri ve hikayenin anlatımı olağanüstüydü. Umutlarım boşa çıkmadı ve devamıda aynı güzellik ile devam etti. Açıkçası çizgi roman hikayelerinde bu gerçekten zor bir şey. Başladığın hikayeyi aynı tempoda tutabilmek, çizgiyi bozmadan devam edebilmek... Tom King Mister Miracle'da bunu başarmış, eline sağlık. Marmara Çizgi'de sağolsun bizlere çevirisini sunmuş, bize de okuması düşer. 

Eğer çizgi romanı okumadıysanız hemen alıp okumanızı tavsiye ediyorum, iki cildini de. Bunun dışında ilk cildin inceleme yazısını okumak için ise buraya tıklayabilirsiniz. 

Buradan Sonrası Spoiler ve Kişisel Görüş İçermektedir!


En son cilt 1'de Scott ve Barda Orion ile yüzleşmek için saraya gizlice girmiş ve kral odasına ulaşmışlardı. Orada ise Orion'nun ölü bedeni ile karşılaşmışlardı bunu yapan ise kötülük tanrısı, Alpocolips'in lordu Darkseid. Aynı zamanda Barda'nın hamile olduğunu da öğrenmiştik. 2. Cildimiz ise Barda'nın doğum yapması ile başlıyor. 

Scott ve Barda gerçekten çizgi romanlarda sevdiğim çiftlerden, çocuklarının olması ise çok tatlı bir olay olmuş. Bebeğe bakmak için ise aynı anda ikisinin birden savaşa gitmemesi ve sırayla bakmaları çok tatlı olmuş. Funky Flashman ise gerçekten Stan Lee çakmalığı ile eğlence unsurunu taşıyor, Excelsior!

Asıl çizgi romanın olayı ise barış antlaşmasının şartlarında; Darkseid torunu Jacob Free'nin velayetini istiyor! Ancak Darkseid'in unuttuğu bir şey var, karşısındaki kişi Scott Free, Mister Miracle, kaçış ustası. Tabiki de Mister Miracle çocuğunun hayatını riske atmadan barış elde etmenin bir yolunu buldu. Büyükanne Goodness'ın söylediği gibi "Darkseid sadece oğlu tarafından öldürülebilir".

Scott Free'nin Orion'nun etinden bir hançer yapması ve Darkseid'i öldürmesi, yani Darkseid'i oğlu ile öldürmesi bence çok güzel bir ayrıntı, güzel bir toparlama olmuş. Sonda ise Metron yani Bilgi Tanrısı'nın ortaya çıkması bakalım nelere yol açacak.

Sonda Free ailesine yeni bir üye katılması, bir kız çocuğunun doğumu çok sevindirici bir gelişme olmuş. Scott ve Barda'nın mutlu olarak bu cildi bitirmesi, çocukları ile aile saadeti çekmesi çok hoşuma gitti. Umarım Scott üzerindeki anti-life equation etkisi kendi çapında yaptığı geçmiş ile yüzleşme seansından sonra biter. Hüzünlü bir sahneydi, özellikle Oberon ile olan veda güzeldi.

Açıkçası puan verme ihtiyacı hissetmiyorum. Okuyun, okutun! Böyle güzel çizgi romanları okumak bence çizgi roman geeklerinin boynunun borcudur. 

Umarım yazı hoşunuza gitmiştir, fikirlerinizi yorum kısmında belirtmeyi unutmayın. 

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, esenlikler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Son Yayınlananlar

DC Comics - DC One Million Çizgi Roman Okuma Sırası - Part 3

Merhaba sevgili okur! Bugünkü yazımın konusu DC One Million çizgi romanının okuma sırasının son partı olacak. Daha önceden ilk iki ...

En Çok Okunan Yazılar