Sayfalar

3 Kasım 2019 Pazar

DC Rebirth Dönemine Doğru: Superman: Lois & Clark İncelemesi - DC Rebirth



Merhaba sevgili okuyucu!


Bugünkü yazımın konusu Dc Comics'in Rebirth evrenine giriş için yayınladığı bir çizgi roman; Superman: Lois & Clark Rebirth'e Doğru. Bildiğiniz üzere New 52 evreni günümüzde son buldu ve Dc hikayeleri Rebirth evreni adı altında devam ediyor. Hikayemizin ana karakterleri isminizden de anladığınız üzere Superman ve Lois Lane, ancak hangi Superman, hangi Lois Lane? İşte asıl soru bu!

Dc New 52 evrenine ait olan çizgi romanları okuduysanız ve Rebirth evrenine geçiş yapmaya hazırsanız DC Rebirth Özel Edisyon cildinden sonra okumanız gereken ilk çizgi romanlardan biri. Pre 52 yani New 52 öncesi Superman'e neler olduğunun açıklandığı bir çizgi roman ve güncel evren Rebirth için çok önem arz ediyor. Eğer Rebirth okumaya başlarsanız sakın bu çizgi romanı es geçmeyin.

Buradan Sonrası Spoiler ve Kişisel Görüş İçermektedir!

Superman: Lois & Clark; New 52 öncesi Superman ve Lois Lane'nin hayatını çok iyi bir şekilde anlatıyor. Bildiğiniz üzere yıllar önce DC'nin ortalığı ayağa kaldıran ve bütün DC Multiverse anlayışımızı değiştiren bir olay yaşanmıştı; Crisis on Infinite Earths. Şimdiye kadar yazılmış olan en büyük DC eventlerinden biri olan bu çizgi romanda baş düşmanımız Anti Monitor bildiğimiz evrene savaş açmış ve Multiverse'i yok etmekle tehdit etmişti.

Bu çizgi romandan öğrendik ki Anti Monitor'a karşı savaşan, Pre 52 Superman'imiz bu yeni Dünya'ya göç edip karısı Lois ve oğlu Jon ile yeni bir hayat kurmuş. Ancak bu evrenin Superman'ı Darkseid Savaşı ve yaşadıklarından dolayı ölmeye başlar. Ve inzivaya çekilmiş, aile babası Pre 52 Superman'imizin onun yerini alıp Dünya'ya yardım etmesi gerekir.

Bu çizgi romanın en büyük özelliği aslında yıllardır zemini hazırlanan bir çalışmayı Pre 52 Superman'nini tanıtması oluyor. Braniac ile kapışan, Anti Monitor'e karşı Justice League'e önderlik eden Superman geri dönüyor ve diğer Superman'nin kaldığı yerden devam etmeye çalışıyor. Bunun işlenişi ise gayet ayarında ve New 52'nin Superman'nine saygılı bir şekilde gerçekleşiyor. Sanki o Superman hiç var olmamış gibi yapılsaydı ayıplardık ama yerinde bir veda söz konusu. Özellikle bundan sonra okumanız gereken Superman: Supermen'in Son Günleri, Rebirth'e Doğru New 52 Superman'i için iyi bir veda olmuş. 

Bütün bunlar dahilinde; Rebirth'e ayarında ve gerekli olduğunu düşündüğüm bir giriş olmuş özellikle Superman hikayesinin gelişeceğini düşünüyorum çünkü artık karşımızda daha tecrübeli ve Justice League yol gösterecek bir Superman var. Bunun etkisini çıkacak olan Justice League ciltlerinde görmek müthiş olur.

Umarım yazı ve fikirlerim hoşunuza gitmiştir, kendi fikirlerinizi yorum kısmında belirtmeyi unutmayın.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, esenlikler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Son Yayınlananlar

DC Comics - DC One Million Çizgi Roman Okuma Sırası - Part 3

Merhaba sevgili okur! Bugünkü yazımın konusu DC One Million çizgi romanının okuma sırasının son partı olacak. Daha önceden ilk iki ...

En Çok Okunan Yazılar