Sayfalar

7 Kasım 2019 Perşembe

Annihilation Cilt 1 Çizgi Roman İncelemesi - Marvel


Merhaba sevgili okur!

Bugünkü yazımın konusu Marvel evreninin en büyük eventlerinden biri olan Annihilation olacak. 3 cilt şeklinde Gerekli Şeyler tarafından basılan Annihilation daha çok uzay maceraları seven kitleye hitap eden bir çizgi roman. Hikayemizin ana karakterleri de anlatılan hikaye tipine göre daha çok uzaya hitap eden karakterler Destroyer Drax ve Nova aynı zamanda yan karakterler olarak Quasar, Ronan, Super-Skrull ve Thanos'u görüyoruz. Galaksiyi savunmaya çalışan kahramanlarımızın karşısında ise Negatif Bölgeden gelen  kral Annihilus var, ve bizim boyutumuza savaş açmış durumda. Nova ve bir avuç kahraman ise kendi boyutlarını korumak üzere Annihilus'un ordularına karşı savaşmaya başlar. Eğer uzayda geçen maceralara düşkünseniz okumanızı öneririm, üç cildin tamamı Gerekli Şeyler tarafından basılmış durumda.

Nova güncel çizgi romanlarda görmeyi sevdiğim bir karakter ancak bu çizgi romanda ki Nova farklı biri. Güncel çizgi romanlarda Nova, Samuel Alexander adında bir genç. Ancak Annihilation çizgi romanı çok daha öncelerde geçiyor. Bu çizgi romanda Nova ise Richard Rider.

Buradan Sonrası Spoiler ve Kişisel Görüş İçermektedir!


Çizgi romanın başlangıç kısmından bahsedecek olursak bence biraz sıkıcıydı. Drax'ın Dünya'ya gelme olayları, kasabada olanlar ve hikayeye katılan kız çocuğu bence çok ilgi çekici değildi. Açılış için daha aksiyon dolu şeyler düşünülebilirdi. Ben sıkıcı buldum ve hikaye eğer birkaç bölüm daha bu şekilde ilerleseydi çizgi romanı okumayı bırakacaktım, iyi ki öyle olmadı. 

İş uzaya yani Nova Corps'a doğru yaklaştığında çizgi roman tekrar temposunu kazanıyor. Ancak kazanılan temponunda bir bedeli olur misali Annihilation Dalgası bütün Nova Corps'u yok ediyor. Geriye bir tek Dünyalı Richard Rider kalıyor. Kendisi de Worldmind ile birleşip en güçlü Nova Corp seviyesine ulaşıyor. Tabiki böyle bir güç ile birleşmek onun sınırlarını zorlamasına yol açıyor, gücü kontrol etmekte zorlansa da üstesinden geliyor. Drax'ında yardımları ile diyebiliriz. 

Quasar karakterinin çizgi romana giriş yapma şekli çok güzel olmuş. Uzayda başka kahramanlarında çalıştığı, yardım etmek için onlarında etrafta olduğunu hatırlatan bir detay olmuş. Eğer direkt 'bir problem var, ben de yardıma geldim' şeklinde olsaydı 'senin işin gücün yok mu ki buraya yardıma geliyorsun demek ki bunlardan önce bu adam yatıyormuş' derdim. Hikaye içine yedirilmiş karakter girişlerine hayranımdır, bu basit bir örneği tabiki çok da övmeme gerek yok ama olduğu kadar. Kendisinin ise aramızdan çabucak ayrılması beni üzdü, biraz daha dayanıklı bir karakter olmasını isterdim ama zaten Quasar'ın güçlerinin kaynağı Kuantum Bileklikleri. Haliyle onlar gidince geriye pek bir şey kalmıyor.

Bütün bunlar dahilinde Annihilation Cilt1 serinin giriş çizgi romanı olarak biraz sıkıcı, ileri sayfalarda toparlanan bir hikayeye sahip. Ancak kendisi zaten uzun bir hikaye 3 cilt kadar, bu yüzden ilk cildin yarısını pilot bölüm gibi düşünmek gerek. Bu sebepten okunur bir cilt olmuş. 

Annihilation Cilt 1 çizgi romanına puanım: 7/10

Umarım yazı ve fikirlerim hoşunuza gitmiştir. Kendi fikirlerinizi yorum kısmında belirtmeyi unutmayın.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, esenlikler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Son Yayınlananlar

DC Comics - DC One Million Çizgi Roman Okuma Sırası - Part 3

Merhaba sevgili okur! Bugünkü yazımın konusu DC One Million çizgi romanının okuma sırasının son partı olacak. Daha önceden ilk iki ...

En Çok Okunan Yazılar