Sayfalar

13 Kasım 2019 Çarşamba

X-Men: Mutant Genesis Çizgi Roman İncelemesi - Marvel



Merhaba sevgili okuyucu!

Bugünkü yazımın konusu Marmara Çizgi tarafından tarafından basılmış olan X-Men: Mutant Genesis adlı çizgi roman. Stan Lee tarafından 90'lı yıllarda yazılmış Mutant Genesis ve Omega Red hikayelerini içeren güzel bir cilt olmuş içerisinde X-Men #1-7 bulunuyor. Retro basım bir cilt olması ile dikkat çeken bir cilt.

Hikayemiz X-Men ekibinden çok Magneto odaklı bir hikaye. Magneto'nun inzivaya çekildiği ve Dünya yörüngesinde bulunan Asteroid M adlı kendi ülkesinde yaşadığı dönemde geçiyor. Bu dönemde Magneto emeklilik döneminde diyebiliriz, Dünya ile ilişiğini kesmiş ve mutant üstünlüğü davasına ara vermiş durumdadır. Bir gün Asteroid M'ye gelen mutant kozmonotlar Magneto'ya tekrar davasına dönmesini isterler ve ona bağlılık yemini ederler. Bu olaylardan sonra Magneto tekrardan mutant ırkının koruyucusu rolünü üstlenmeye devam eder.

Buradan Sonrası Spoiler ve Kişisel Görüş İçermektedir!


Magneto ve onun mutant haklarını savunma şekli her zaman X-Men'e nazaran daha sert ve kesin olmuştur. Bu çizgi romanda kendisini çok fazla aksiyon içinde görmediğimizi düşünüyorum açıkçası, en azından insanlara karşı. Biraz daha aktif bir Magneto görmek isterdim açıkçası ancak hikayenin uzunluğuna göre olaylar gene de gayet iyi yedirilmiş.

Bunun dışında Magneto'nun yanına gidip ona bağlılıklarını sunan mutantların aslında ona ihanet etmesi yerine keşke Magneto ile yeni bir ekip oluşturmasalardı, bence çok daha iyi olurdu. Ekip şeklinde görmek isterdim. Ama zaten hikayenin sonunda Magneto patlamanın içinde kaldığı için maceralarının çokta uzun sürmeyeceğini anladık. Üzücü bir sondu ancak Professor X'in Magneto'nun son sözlerini bize aktarması güzel bir veda gibiydi. Ancak Magneto'nun gerçekten ölmesi olası gelmedi bana kendisi o patlamadan kurtulma potansiyeline gayet sahip bir mutant. 

Çizgi roman boyunca güzel aksiyon sahneleri vardı, tempo kolay düşmediği için hikayeyi takip etmek güzeldi. İkinci hikaye olan Omega Red de aynı şekilde daha çok aksiyon odaklı bir hikayeydi. 

Çizgi romanın en sevdiğim özelliği kesinlikle çizimlerdi, özellikle hikaye bölümlerini arasına konmuş nostalji çizimler, variant kapaklar gerçekten çok güzeldi. Bitirdikten sonra çizgi romanı tekrar tekrar dönüp baktım hatta hoşuma giden bir iki çizimi internetten buldum ve güzel çizimleri depoladığım çizgi roman arşivime yerleştirdim. 

Bütün bunlar dahilinde X-Men: Mutant Genesis çizgi romanı akıcı hikayesi ve aksiyonu güzel işlenmiş bir çizgi roman. Eski tip çizimler hoşunuza gidiyorsa okumanızı tavsiye ederim, klasik bir X-Men hikayesine retro çizimlerle eşlik ediyor. 

X-Men: Mutant Genesis çizgi romanına puanım: 7/10

Umarım yazı ve fikirlerim hoşunuza gitmiştir, fikirlerinizi yorum kısmında belirtmeyi unutmayın.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, esenlikler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Son Yayınlananlar

DC Comics - DC One Million Çizgi Roman Okuma Sırası - Part 3

Merhaba sevgili okur! Bugünkü yazımın konusu DC One Million çizgi romanının okuma sırasının son partı olacak. Daha önceden ilk iki ...

En Çok Okunan Yazılar