Sayfalar

18 Nisan 2019 Perşembe

Karakter Tanıtımı – Marvel The New Avengers Üyeleri – Part 2




Merhaba sevgili okur!

Bu yazımda The New Avengers takımının tanıtımını bitiyoruz ve kalan kahramanların tanıtımlarına geçiyorum. Aynı zamanda The New Avengers Okuma Sırasının ilk partını okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

SPIDER-MAN

Kahramanımız Spider-Man'nin asıl kimiliği Peter Parker, kendisi çok zeki ve başarılı bir lise öğrencisidir. Çocuk yaşta ailesini kaybettiği için Ben amcası ve May yengesi ile Queens'te yaşamaktadır.
Peter katıldığı bir bilim fuarı gezisinde genetiği değiştirilmiş radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılır. Isırığın etkisi ile bir örümceğin orantılı gücünü, çevikliğini ve duvara tırmanabilme gücünü kazanır. Hayatı boyunca maddi sıkıntılar çeken Peter yeni güçlerini denemek ve para kazanmak amacı ile güreş turnuvasına katılır. Daha sonra kendine bir kostüm diker ve televizyona çıkmaya başlar. Rahat hayata alışmaya başlayan Peter değişmeye başlamıştır. Ve gösterinin çekildiği kanalda yaşanan hırsızlık olayına göz yumar. Hırsızı yakalamanın onun işi, sorumluğu olmadığını düşünen Peter güçlerini onu yakalamak için kullanmaz ve gitmesine engel olmaz. Aynı gün Ben amcasının bir hırsız tarafından öldürüldüğünü öğrenen Peter kostümünü giyer ve Spider-Man olarak ilk suçlusunu yakalar. Yakaladığı suçlunun aslında gitmesine izin verdiği hırsız olduğunu fark eden Peter yıkılır ve kahramanlık hayatına bir daha asla aynı hatayı yapmama sözü vererek ilk adımını atar.
Büyük gücün büyük sorumluluk getirdiğini en zor yoldan, sevdiklerini kaybederek öğrenen Peter Parker, Spider-Man adını alarak en genç süper kahramanlardan biri olur. Hatta Ciwil War'da açıkladığı kadarıyla kahramanlığa başladığı yaşın 15 olduğu bilinmektedir.
Spider-Man bir örümceğin insan vücuduna orantılı gücüne ve çevikliğine sahiptir, bu da ortalama 80 kg bir birey için 13.5 ton kaldırabileceği anlamına gelir. Aynı zamanda boyunun 50 katına kadar yani 1.80 m boyunda biri için 90 m zıplayabilir. Tıpkı bir örümcek gibi duvarlara tırmanabilir ve örümcek hisleri sayesinde tehlike daha ona yaklaşmadan varlığını sezebilir. Bu sayede birden fazla düşman ile dövüşmesi Spider-Man için çok kolaydır.  Peter güçlerine ek olarak ağ fırlatıcıları adı verilen ve ellerinin bileklerinden ağ fırlatabilmesini sağlayan cihazlar yapmıştır. Normal örümceklerin ağlarından 5 kat daha dirençli olan bu ağlar bir saat içinde çözünerek etrafta her hangi bir kalıntı bırakmaz.

WOLVERINE

Wolverine'nin gerçek ismi James Howlett olup aynı zamanda Logan adını kullandığıda bilinmektedir. Logan ismi gerçek babası olan Thomas Logan'dan gelmektedir. Aynı zamanda kendi babası Thomas'ı öldüren kişidir. Bu olaydan sonra kendini ormanlar atar ve inzivaya çekilir.
Mutasyonu ilerleyen Logan belli bir süre sonra yaşlanmamaya başlar ve 32 yaşına geldiğinde 1. Dünya Savaşı'nda savaşır. Ve yıllarca şehir şehir dolaşarak hayatına devam eder. 2. Dünya Savaşı sırasında Captain America ve Buck ile omuz omuza savaşır. Steve ve Logan yakın arkadaş olurlar ancak Captain America ve Buck'nin öldüğünü öğrenince Logan askerliği bırakır ve tekrar yollara düşer. O dönemlerde de para karşılığı dövüşmektedir. Daha sonra William Stryker adında bir adam gelip ona bir iş teklif eder. Ancak Stryker onu kandırır ve Logan'ı Weapon-X deneylerine zorla sokar. Logan'nın vücuduna adamantium enjekte edip bütün iskelet sistemini adamantium ile kaplar ve onu bir savaş makinesine çevirir. Stryker Logan'nın hafızasını siler ve ona bir hayvan gibi davranır. Daha sonra beklediği gerçekleşir, Logan vahşi bir hayvana dönüşür ve Stryker'ın elinden kaçar. Bildiği ve hatırladığı tek şey ise adının Logan olduğudur.
Güçlerini kullanmayı ve kendisini tanımaya en baştan başlayan Logan tekrar hayata tutunmak için para karşılığı dövüşmeye başlar. Bir gün barda dayak yer ve sarhoş bir şekilde ormana atılır, yakından geçen X-Men ekibi onun bir mutant olduğunu anlar ve yanlarına alırlar. Ekip ile kaynaşan Logan yıllar boyunca onları hiç sahip olmadığı ailesi olarak görür. Bir X-Men üyesi ve Avenger olarak sayısız defa Dünya'yı kurtarmıştır.
Wolverine'nin güçleri hem mutasyonunun hemde ona uygulanan Weapon-X projesinin bir sonucudur. İnsan üstü hıza, güce, iyileşmeye, reflekslere, koku alma ve iz sürme yeteneklerine sahiptir. Hayvanlar ile iletişim kurmada neredeyse bir telepat kadar iyidir ve Weapon-X projesinden dolayı bütün iskelet sistemi Adamantium ile kaplıdır. İyileşme yeteneği neredeyse onu zamana karşı ölümsüz yapmaktadır çok geç yaşlanır ancak çizgi romanda öldüğü görülmüştür.

SENTRY
Sentry yada gerçek adı ile Robert Reynolds 1 milyon Güneş'in gücüne sahip Marvel evrenindeki en güçlü kahramanlardan biridir. Süper güçlerini daha hazır olmayan gizli bir karışımı içmesi ile olur.

Bu olaydan sonra Robert muazzam güçlere sahip olur. O dönem yeni yeni ortaya çıkan süper kahramanları örnek alarak, Spider-Man gibi, kendisine bir kostüm diker ve o da kahramanların arasına katılır ve bir çok kişi ile arkadaş olur Reed Richards, Hulk, X-Men...
İlerleyen zamanlarda Void adı verilen ve Sentry'nin karanlık tarafını temsil eden bir yaratık ortaya çıkar. Void karşısındakinin korku ve endişeleri ile beslenen ve güçlenen, Sentry'den kat ve kat güçlü bir yaratıktır. Hulk'un zihnine giren Void Manhattan'da 1.5 milyon kişinin ölmesine sebep olunca Sentry onunla dövüşemeyeceğini anlar ve Reed Richards ile Dr. Strange'e danışır. Reed ve Strange tüm Dünyanın Sentry'i unutması için bir sistem kurarlar ve Sentry ile birlikte Void'i de bir nevi gerçeklikten silerler.  Daha sonra sistemde oluşan bir açıktan dolayı Robert Sentry'i hatırlamaya başlar ve bu beraberinde Void'i de getirir. Yaşanan savaşta bir sürü kahraman hayatını kaybeder. Reed eski sistemi yeniden uygulayarak herkese her şeyi tekrar unutturur. Ancak bu sever Robert SHIELD'ın hapishanesine kapatılır ve gözetim altında tutulur. Daha sonradan New Avengers'ın ona ihtiyacı olur ve kendisi de bir Avenger olmayı kabul ederek onlara katılır.
Sentry 1 Milyon Güneş'in patlamasına eş değer gücü bünyesinde bulundurur. Bundan dolayı insanın çok üstünde güce ve dayanıklılığa sahiptir. Uçabilir ve çok hızlı hareket edebilir, bir nevi Marvel evreninin Superman'ıdir. Güçlerinin sınırı bilinmemekle birlikte atomik düzeyde güçlere de sahiptir ve güçleri onun moleküler fazda her şeyden bir adım önde olmasını sağlar.

RONIN

Çizgi romanlarda Ronin karşımıza iki kişi olarak çıkıyor; ilk olarak Maya Lopez, Maya Lopezin ölümünden sonra Clint Barton yani Hawkeye onun yerine geçmiştir. Maya Lopez Hand örgütünün lideri Electra tarafından öldürülür. Daha sonra şaşırtıcı bir şekilde hayata dönen ( Avengers Dağıldı Cildinde ölmüştü) Clint Barton yeni gizli kimliği olarak Ronin'i benimser.

Bunlar dışında Ronin'nin klasik Hawkeye karakterinden pek bir farkı yok, daha gizemli ve karanlık tavırlar içerisinde olmasına rağmen kişiliği çok değişmiyor Hawkeye'ın. Okçuluk ve bilumum uzak doğu dövüşlerinde usta olmasının yanı sırada Ronin halindeyken kılıç kullanmayı da ihmal etmez.





SPIDER-WOMAN

Spider-Woman yada gerçek ismi ile Jessica Drew güçlerini diğer kahramanlardan çok farklı bir şekilde almıştır. Origin hikayesinde Jessica'nın anne ve babası HYDRA için çalışan ve örümceklerin güçlerini insanlara uyarlamaya çalışan bilim insanlarıdır. HYDRA sayesinde finansal destek bulan bu çalışmalarını ise Wundagore Dağı'nda yapmaktadırlar. Bir gün Jessica'nın annesi deneyler sırasında bir ışımaya, örümceklerin genomunu taşıyan bir lazere, maruz kalır ve o sırada Jessicaya hamiledir. Jessica Drew bu şekilde güçlerini kazanmış olur. Doğumundan sonra ailesi esrarengiz bir şekilde ölen Jessica HYDRA'nın bünyesinde yetiştirilir, Taskmaster tarafından eğitilir ve HYDRA'nın ölümcül suikast makinesine dönüşür. Daha sonradan taraf değiştirir SHIELD için çalışmaya başlar, süper kahraman olur ve Avengers ekibine katılır.
Güçleri arasında süper hız, çeviklik, kuvvet ve düz yüzeylere kolayca tırmanabilme vardır. Aynı zamanda ellerinden biyo-elektrik akımlar fırlatabilir, bunlar da düşmanı hareketsizleştiren veya öldüren güçte olabilir. Kan yapısı ve genom değişikliğinden dolayı birçok zehirli gaza ve radyoaktif elemente karşı bağışıklığı bulunmaktadır.

Bu yazı ile birlikte The New Avengers ekibimizin çekirdek tayfasını tanımış olduk, iki partlık yazımızın son partıydı bu. Bir sonraki karakter tanıtımlarını daha farklı ve unutulmuş karakterlerden yapmayı düşünüyorum. Aynı zamanda farklı ekiplerin üyelerinin de tanıtmayı düşünüyorum, Guardians of the Galaxy gibi, yada Champions ve Inhumans.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere esenlikler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Son Yayınlananlar

DC Comics - DC One Million Çizgi Roman Okuma Sırası - Part 3

Merhaba sevgili okur! Bugünkü yazımın konusu DC One Million çizgi romanının okuma sırasının son partı olacak. Daha önceden ilk iki ...

En Çok Okunan Yazılar