Sayfalar

22 Nisan 2019 Pazartesi

Korkunun Kendisi - Fear Itself Çizgi Roman İncelemesi - Marvel



Merhaba sevgili okuyucu!

Bugünkü yazımın konusu Marvel'dan "Fear Itself" yani "Korkunun Kendisi" adlı çizgi roman olacak. İlk olarak House of M ile başlayan Event sırasında 5. Event'imiz. Bundan önce "Siege" yani "Kuşatma" çizgi romanını incelemiştim, onu buradan okuyabilirsiniz. Bir önceki Event çizgi roman olan Siege yani Kuşatmayı okumadan okumanızı tavsiye etmem. O zaman ilk olarak spoiler vermeden konuya göz atalım.

Her şey Red Skull'ın kızı olan Sin ve Baron Zemo'nun Red Skull'ın gizli inlerinden birinin peşine düşmesi ile başlıyor. Bu gizli inde Red Skull'ın uzun yıllardır gizlediği bir silah bulunmakta. Bu nadide parça uzun yıllar boyunca Hydra'nın bu gizli tesisinde korunmuş. Spoiler vermemek için silahın ne olduğu ve ne işe yaradığını söyleyemiyorum.

Bunlar dışında, Asgard'ın düştüğünü ve Norman Osborn'nun yetkilerinin elinden alınıp Steve Rogers'a verildiğini Kuşatma çizgi romanında görmüştük. Steve ise göreve başlar başlamaz ilk yaptığı şey kayıt yasasını yürürlükten kaldırmak oldu. Bu sayede elimizde tam takım bir Avengers olduğunu söyleyebiliriz. En azından bunun için bir engel kalmadı.

Hikayemizin devamı Asgard'ın Avengers tarafından tekrar inşa edilmek istendiği ve yerel halktan iş alımı olacağını görüyoruz. Bu sayede Avengers ve halk arasındaki problemleri giderirken aynı anda Asgard'ın da inşasını kolaylaştırmayı amaçlayan bir Tony Stark var. Asgard tarafına baktığımızda ise Odin'nin artık bu ölümlü diyarda kalmak istemediğini ve bunun sebebinin ise Sin tarafından bulunan ve harekete geçirilen silahın aslında Asgard temelli olup Odin'i bile tedirgin etmesi.

Burdan Sonrası Spoiler ve Kişisel Görüş İçermektedir!


İlk olarak Odin'nin müthiş derecede agresif tavırları karşısında Thor'un hala insanlığı savunması içimdeki Thor sevgisini arttırdı. Ve Odin'nin "Sen insan mısın, yoksa bir tanrı mı?" sorusuna "İnsanım" demesi kesinlikle yıllar süren çizgi romanlar boyunca Thor'un insanlık ile ne kadar yakınlaştığını ve ne kadar olgunlaştığını gösteriyor. Gerçekten bir kral olma yolunda diyebiliriz. Bunun dışında bulunan silahın Mjolnir benzeri mistik bir çekiç olması ve Odin'nin kardeşi olan Serpent'i uyandırması gerçekten güzel bir kurguydu. Çünkü karşımızda en az Odin yani All-Father kadar güçlü bir düşman var ve mitolojiden de bildiğimiz üzere Thor dünyayı saran Serpent isimli yılanı öldürürken kendi canından da oluyordu. Odin'nin verdiği bilgide bununla aynı. İşte yaşanan olay ise tam olarak bu. Odin'nin agresif olan tavırlarının aslında oğlunu kaybedecek olmanın verdiği korku ve endişeden dolayı olduğunu görüyoruz. Hikayemizin Avengers ve Thor odaklı olması benim hoşuma gitti ve Loki'nin Kuşatmada öldüğünü biliyoruz. Ama her zamanki gibi geri dönmüş, bu sefer abisi Thor sayesinde. Ancak çocuk formunda. 
Captain America Mjolnir'i Kaldırıyor.


Bunun dışında kesinlikle beni en çok etkileyen ve heyecanlandıran olay Captain America'ydı. Mjolnir'i kaldırması, halk ile olan iletişimi ve onlara ilham vermesi. Herkesin aslında bir Avenger olduğunu söylemesi müthişti. Halktan biri olan Rick'in savaş alanına girip düşmüş Captain America'yı kaldırması ve ona umut vermesi müthişti. Hikayemizin kahramanlarından biri de Rick oluyor bu sayede. Helal olsun sana Rick, Captain America'yı yüz üstü bırakmadın!

Odin'nin ise Stark'ın teklifini kabul edip Asgard cephaneliğini kullanmasına izin vermesi, bütün karakterlerimiz için özel ekipmanların yapılması çok güzel ve yaratıydı. Herkesin kendine ait bir silah ile savaşa girmesi ve düşmanın emrindeki askerler gibi boostlanması güzel bir güç dengesi olmuş.






Tony Stark tarafından Asgard cephaneliğinden inşaa edilmiş zırh ve silahlar.

Bütün bunlar dahilinde hikaye özgün tatmin edici ve heyecan verici. Aynı zamanda Marvel Now! Dönemi öncesi beni en çok heyecanlandıran ve gaza getiren Event'ti. Captain America Mjolnir'i kaldırıp "Avengers Assemble!" dediğinde tüylerim diken diken oldu.

Fear Itself çizgi romanına puanım: 9/10


Umarım yazı ve fikirlerim hoşunuza gitmiştir. Kendi fikirlerinizi yorum kısmında belirtmeyi unutmayın. 

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, esenlikler.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Son Yayınlananlar

DC Comics - DC One Million Çizgi Roman Okuma Sırası - Part 3

Merhaba sevgili okur! Bugünkü yazımın konusu DC One Million çizgi romanının okuma sırasının son partı olacak. Daha önceden ilk iki ...

En Çok Okunan Yazılar