Sayfalar

21 Nisan 2019 Pazar

Marvel Evreni Kozmik Varlıklar - Cosmic Entities Part 1




Merhaba sevgili okur!


Bugünkü yazımda sizlere Marvel Evreninde bulunan, büyük roller oynamalarına rağmen çok sık görülmeyen ve zamanın kendisinden bile yaşlı olan Kozmik Varlıkları anlatacağım. Şimdi ilk partta inceleyeceğimiz kozmik varlıklara bir bakalım;

  • Entropy
  • Eternity
  • Infinity
  • Death
  • Living Tribunal
Tabii ki de Marvel evreninde bir çok başka kozmik varlık bulunmakta; The One Above All, Galactus, First Firmament, Beyonder vs. Ancak şimdilik biraz daha temelde yer alan varlıkları işleyeceğim. Aynı zamanda bu listelediğim isimlerden dördünü, Entropy, Infinity, Eternity ve Death'i çoktan Guardians of The Galaxy Vol.1 filminde antik bir lahitin üstüne resmedilmiş bir şekilde görmüştük.

Soldan üstten saat yönüne doğru sırasıyla; Death Entropy Infinity ve Eternity.



DEATH






Death, evrenin kendisi ve diğer kozmik varlıklar ile birlikte doğmuştur. Death yok oluşun ve yıkımın vücut bulmuş halidir. Evrenin temel güçlerinden, oluşumlarından biri olduğu için belli bir şekli veya bedeni bulunmamaktadır. Genellikle kadın figürü veya iskeleti olarak karşımıza çıkar.

Death yaşayanların ulaşamayacağı bir diyar olan Realm of Death'te (Ölüler Boyutu) yaşar. Minion adı verilen köleleri bulunmaktadır. Aynı zamanda Infinity Well (Sonsuzluk Kuyusu) sayesinde bütün ölmüşlerin bilgeliğine sahiptir yani her şeyi bilir, bir başka değiş işe Cosmic Awareness (Kozmik Farkındalık) gücüne sahiptir. 

Güç seviyesi olarak Nigh Omnipotent'dir.






ENTROPY










Entropy, Eternity'nin oğlu olarak geçmektedir. Kendisi de Eternity gibi bir kozmik varlıktır. Evrenin başlangıcından sonuna kadar gerçekleşen üç temel olayı temsil etmektedir. Bunlar Big Bang (Büyük Patlama), Big Freeze (Büyük Donma) ve Big Crunch (Büyük Çöküş)'tür.

Güç seviyesi olarak Nigh Omnipotent'dir.










INFINITY










Infinity, Eternity'nin kız kardeşidir. Death'in Eternity'nin zıttı olduğu gibi, Infinity'de Oblivion'nun zıttıdır. Kendisi mekanın bütünlüğünü ve sürekliliğini temsil eder. Eternity ile birlikte zaman ve mekan sürekliliğini (Time and Space Continuum) sağlarlar. Fiziksel bir şekli bulunmamak ile birlikte genellikle kadın figüründe görünür.

Güç seviyesi Nigh Omnipotent'dir.











ETERNITY


Multiverse'de bulunan bütün evrenler kendilerini antropomorfik olarak Eternity olarak tavir eder. Kendisi zamanın ve evrenlerin birleşip vücut bulmuş halidir, kardeşi Infinity ile birlikte bütün zaman ve mekan sürekliliğini korurlar. Sadece Living Tribunal tarafından sorgulanabilir. 

Multiversal Eternity (bütün Multiverse'in vücut bulmuş olan hali) 'nin bir çocuğu olarak yaratılmıştır. Kendisinden bağımsız ve bağlı olmak üzere bir çok yardımcı yaratmıştır. Empathy, Eulogy, Expediency, Entropy, ve Enmity bunlardan birkaçıdır. 

Güçleri Nigh Omnipotent seviyesindedir.









LIVING TRIBUNAL




Living Tribunal, evrenin kendisi boyunca var olmuş olan, The One Above All tarafından yaratılmış insansı kozmik bir varlıktır. Görevi bütün var olan evrenleri yani Multiverse'i güç dengesizliğinden korumaktır. Yani bir evrende biriken kozmik gücün diğer evrenlerinkini geçmesine izin vermez. Aynı zamanda bir evrende bulunan iyiliğin veya kötülüğün ezici üstünlüğünü önlemek içinde harekete geçebilir. Tam bir ütopya yada distopya oluşumuna engel olur, uç noktalarda seyreden evrenlere müdahale eder. 

Kendisinden sadece bir adet bulunmaktadir ve dengi yoktur. Bundan dolayı kendisini birden fazla boyutta ve zamanda var edebilir. Zaman ve mekana bağımlı değildir. 

Living Tribunal yetkisi dahilinde istediği evrenleri veya gezegenleri yok etme yetki ve gücüne sahiptir. Ancak Living Tribunal bu kararı almadan önce bulunan iç yüzüde aynı kararda olmak zorundadır. Üç yüzde farklı kişilikleri temsil etmektedir; genelde konuştuğu ön yüzü Equity yani eşitliktir, sağ tarafında bulunun üstü tam örtülü olan yüzü ise Necessity yani gerekliliktir, solda bulunan kısmen kapalı olan yüzü ise Revenge yani intikamdır. Bir karar alıp uygulanabilmesi için üç yüzünde aynı fikirde olması gerekmektedir.
Güç seviyesi Nigh Omnipotent dir.


Bu yazımda sizlere Marvel evreninde bulunan bazı kozmik varlıklardan bahsettim. Sadece bu varlıklar yok tabii ki de ileride ikinci bir partta kaldığım yerden devam edebilirim. Dc Universe The Multiverse Map yazımda da Dc evreninin kozmik yapısı hakkında yazmıştım, onu da buradan okuyabilirsiniz. Umarım yazı hoşunuza gitmiştir.

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere, esenlikler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Son Yayınlananlar

DC Comics - DC One Million Çizgi Roman Okuma Sırası - Part 3

Merhaba sevgili okur! Bugünkü yazımın konusu DC One Million çizgi romanının okuma sırasının son partı olacak. Daha önceden ilk iki ...

En Çok Okunan Yazılar