Sayfalar

18 Nisan 2019 Perşembe

Marvel Çizgi Roman Okuma Sırası - Marvel Now! Dönemine Giriş!




Merhaba sevgili okuyucu!

Bugün ki yazımızın konusu Marvel Now döneminde çıkan çizgi romanlarının okunuş sırası olacak. İlk olarak şunu söylemek isterim ki aralara bazı seriden bağımsız, ancak zaman çizgisi üzerinde olan bazı sayılar ekledim. Bunlar sayenizde okurken daha çok zevk alabilirsiniz ve konu bütünlüğü açısından daha yararlı olacağını düşündüm. Onun dışında çok fazla konudan ve hikayeden sapmadan belli bir bütünü korumaya dikkat ettim.

En son The New Avengers okuma sırasında "Avengers vs X-Men #1-2" çizgi romanlarını okumuştuk. The New Avengers okuma sırasının son partına buradan ulaşabilirsiniz. Marvel Now Dönemine giriş olarak;
  • Hawkeye #1
  • Uncanny Avengers #1
  • New Avengers #1 : Her Şey Ölür
  • Avengers #1 : Avengers Dünyası

Bu çizgi romanlar içerisinden Hawkeye okunması zorunlu değil ancak gerçekten çok güzel bir seri, kesinlikle okunmasını tavsiye ediyorum. Onun dışında çizgi romanların isimlerini yanlarına yazmaya dikkat ediyorum çünkü serilerin isimleri birbirine benziyor. Temin ederken zorlanabilirsiniz, özellikle internet alışverişlerinde.
Daha sonra;
  • Hawkeye #2
  • Avengers #2: Son Beyaz Olay
  • Uncanny Avengers #2
  • Hawkeye #3
  • Hawkeye#4

Hawkeye 4 ciltlik bir seri, #4'ü okuduktan sonra bitiyor. Son olarakta;
  • Thanos Yükseliyor

Thanos Yükseliyor çizgi romanı tamamen "Thanos" karakteri ile alakalı bir çizgi roman. Onun psikolojisini ve nasıl evrene dehşet saçan 'Mad Titan' olduğunu öğrenmemizi sağlıyor. Bu cilt aslında ana seri ile alakasız olsa da ileride karşımıza çıkıcak bu düşman hakkında fikir sahibi olmamızı sağlayan bir çizgi roman, ayrıca serinin gidişatını bozmuyor. Bu yüzden okunması taraftarıyım.
Bu çizgi romanları okuduktan sonra artık Marvel Now dönemine giriş yapmış oluyoruz.

Bu yazımda sizlere genel olarak spoiler vermeden çizgi roman sırası önerisinde bulunmak istedim. Şimdilik Part 1'in sonuna geldik ancak yakında diğer partları ile okuma sırasını çabucak bitireceğim. Umarım yazıdan ve önerilerimden memnun olursunuz. Bunun dışında kendi keşfettiğiniz, önerdiğiniz veya bu ara hikaye tam şu sayılar arasına uyuyor ve kesinlikle okunmalı dediğiniz hikayeleri yorumlara yazmayı unutmayın.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere esenlikler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Son Yayınlananlar

DC Comics - DC One Million Çizgi Roman Okuma Sırası - Part 3

Merhaba sevgili okur! Bugünkü yazımın konusu DC One Million çizgi romanının okuma sırasının son partı olacak. Daha önceden ilk iki ...

En Çok Okunan Yazılar