Sayfalar

18 Nisan 2019 Perşembe

Karakter Tanıtımı - Marvel The New Avengers Üyeleri - Part 1




Merhaba sevgili okur!

Bu yazımda sizlerle The New Avengers takımda bulunan kahramanlardan ve ciltlerde karşımıza çıkan süper kötülerden bahsetmek istedim. Bu sayede hikayeleri daha iyi anlayabilirsiniz ve karakterler hakkında genel bir bilgiye sahip olabilirsiniz. Aynı zamanda The New Avengers Okuma Sırasının ilk partını okumak için buraya tıklayabilirsiniz.
İlk olarak takımın genel üyelerine bir göz atalım;
  • Iron Man (Anthony Edward Stark)
  • Captain America (Steve Rogers)
  • Luke Cage (Lucas Cage)
  • Spider-Man (Peter Benjamin Parker)
  • Wolverine (Logan James Howlett)
  • Sentry (Robert Reynolds)
  • Ronin (Maya Lopez)
  • Spider-Woman (Jessica Drew)

İleride takıma katılan başka kahramanlarımız da olacak ancak şuan bu kurucu tayfadan bahsedelim.

IRON MAN

Iron Man'nin kim olduğunu bilmeyen yoktur diye düşünüyorum ama gereksiz ayrıntı vermeden kahramanın özünden bahsetmekte ve hatırlatmakta yarar var. 


Karakterimizin tam ismi Anthony Edward Stark, ancak kısaca Tony Stark da diyebilirsiniz. Babası, Stark Endüstrilerinin kurucusu Howard Stark gibi o da bir dahi. Üstün zekalı bir çocuk olduğu her halinden belli olan Tony 21 yaşına geldiği zaman aile şirketi olan Stark Endüstrilerinin başına geçti.
Afganistan'da yaptığı silah sunumunun sonrasında konvoyu bir grup terörist tarafından saldırıya uğrar ve Tony silah yapması için kaçırılır. Bu alıkoyma sırasında ise patlayan bir bombadan çıkan şarapnel parçaları Tony'nin göğüsüne saplanmıştır ve kalbe doğru hızla ilerlemektedir. Aynı terörist grup tarafından kaçırılmış olan Ho Yinsen adlı bir bilim insanı, yaptığı ve kalbine yerleştirdiği bir mıknatıs sayesinde bu şarapnel parçalarının Tony'nin kalbine ulaşmasını engeller. Durumu iyileşen Tony'e teröristler silah yapması için malzeme getirmeye başlamıştır. Ancak Tony ve Yinsen birlikte bir zırh inşa ederler. Bu yaptıkları zırh ilerde ki pek çok zırhtan ilki olan " Mark-1 "dir. Tony yaptıkları zırhı kullanarak teröristlerin elinden kaçar ancak Yinsen hayatını çatışmalarda kaybeder.
Daha sonra ülkesine ve şirketine kavuşan Tony zırhını geliştirmeye başlar ve genel kullanım için hazır ilk prototip olan " Mark-2 " yi yapar. İlerleyen zamanlarda bir çok farklı koşul için bir çok farklı zırh yapmış olsa da genel olarak hepsinin ortak özellikleri şunlardır; ekstra güç ve dayanıklılık, uçmasına ve düşmanlarını sersemletmeye yarayan el ve ayaklarda bulunan "repulsor" lar yani ışın silahları, göğüs kısmında bulunan "uni-beam" yani "birleşmiş ışık" anlamına gelen maksimum güçteki ışın silahı vb gibi. Bunun dışında belli eklem ve omuz bölgelerinden çıkan sayısız lazer ve roket silahları da cabası. Aynı zamanda kahramanlara ve süper kötülere karşı spesifik olarak kullandığı zırhları da mevcut; Hulkbuster zırh Hulk ile mücadele edebilmesi için tasarlanmış özel bir zırhtır, aynı şekilde Thorbuster zırhı ise mistik Asgard kristallerinden güç alan ve Thor'a karşı kullanım için yapılmış bir zırhtır. Farklı ortamlara uyum sağlama özelliklerine sahip zırhları da bulunmaktadır; su altında veya uzayda kullanım için.
Zırhı dışında ise Tony Stark milyarder bir dahidir. Matematik, kimya, fizik gibi bilumum pozitif bilimlerde ve bilişim, yazılım ve yapay zeka konusunda uzmandır. Aynı zamanda elektrik ve mekatronik mühendisliği konusunda da zamanının çok ilerisinde bir seviyededir. Marvel evreninde bulunan en zeki karakterlerden biridir.
Genel olarak, çok ayrıntıya girmeden Iron Man hakkında bunları söyleyebiliriz.


CAPTAIN AMERICA


Captain America yani Steve Rogers 2. Dünya Savaşı sırasında Nazi güçlerine karşı savaşması için yaratılmış, vatansever bir süper askerdir. Captain America bütün Amerikan ulusunu temsil eden bir süper kahramandır. Steve Rogers aslında fiziksel olarak çok zayıf ve kırılgan bir gençtir. Orduya katılıp savaşmak istese de sayısız defa reddedilmiştir. Daha sonra bu gencin azmi ve isteği General Phillips'in dikkatini çeker, onu süper asker projesine katarlar. Dr. Erskine tarafından yeniden yapılandırılmış süper asker projesi için testlere girer ve başarı ile geçer. Rogers serumu alır ve serum onu şu an ki süper asker haline getirir. Ancak serumun bir başka kopyası daha üretilmez, Dr.Erskine bir suikaste uğrar ve serumun formülünü açıklamadan ölür.
Captain America ilk intikamcı olarak 2. Dünya Savaşı dönemlerinde Red Skull (Johann Schmidt)' a karşı savaşır. Red Skull ise bir Nazi alt kurumu, tarikatı, olan Hydra'nın başıdır.

Captain America bir insanın en üst limitlerini temsil etmektedir. Bir insan vücudunun taşıyabileceği maksimum ağırığı taşıyabilmek, maksimum dayanıklılık, hız, refleks, hızlı iyileşme ve üstün zekaya sahiptir. Aynı zamanda her türlü hipnoz ve sinir gazına bağışıklığı vardır. Captain America bir çok dövüş sanatında ustadır; judo, batı boksu, kick boks ve üstün jimnastik becerilerine sahiptir. Hayatta kalma, akrobatlık, askeri strateji, pilotluk, patlayıcılar konularında uzmandır. Kullandığı kalkanı yok edilemez olup Vibranyum'dan yapılmıştır. Vibranyum çok güçlü bir metal olup Hulk'un yumruklarından tutun Thor'un çekici Mjölnir'in darbelerine kadar bir çok kozmik, büyülü ve tanrısal güce dayanabilir. Ancak tabii ki de kalkanında limitleri sınırlı olup zaman zaman yok edilip tekrar yapıldığı olmuştur. Kalkanı ustalıkla bir bumerang gibi kullanarak birden çok düşmanı aynı anda indirebilir.
Kalkan ve üniforması olmadan Steve Rogers vatansever, dürüst ve güvenilir bir adamdır. Hatta Thor bir keresinde insanlar arasında yalnızca Captain America'dan emir alabileceğini ve kendisini Hades'in kapılarına kadar izleyebileceğini belirtmiştir. Aynı zamanda Captain America Thor'un çekici Mjölnir'i kaldırmaya layık olan nadir insanlardandır.


LUKE CAGE



Luke Cage, Harlem sokaklarında doğup büyümüş, kariyerine ilk olarak bir çete üyesi olarak başlamıştır. Ancak daha sonra yaptıklarının kötü etkisini görüp çeteden ayrılma kararı almıştır. Bu kararından memnun olmayan başka bir çete üyesi Cage'in evine yüksek miktarda uyuşturucu saklayıp onu polise ihbar eder. Suçsuz yere içeriye giren Cage aynı zamanda Rackham adında ki bir gardiyandan sürekli dayak yemektedir. Bir gün Dr. Noah Burstein adlı bir bilim insanı ona bir projede yer almasını teklif eder, bu proje süper asker deneyidir. Deneye katılmayı kabul eden Cage, Rackham'ın deneyi sabote etmesinden dolayı başka özellikler kazanır. İnsan üstü güç ve yaralanamaz bir deri kazanmıştır. Ve edindiği bu yeni güçler ile hapishaneden kaçar ve şehrine geri döner.
New York'a dönen Cage, Power Man ismini alır ve para karşılığında süper kötüler ile savaşmaya başlar. Daha sonradan şu an bildiğimiz Luke Cage olarak kahramanlık hayatına devam eder.



Evet, şimdilik karakter tanıtımımıza ara verelim, ilerleyen yazımda Spider-Man'den devam ederek kalan kahramanları da tanıtmaya çalışacağım. En azından okuduğunuz kahramanlar hakkında genel bir fikrinizin oluşması için böyle bir yazı yazma ihtiyacı duydum. Aynı zamanda başka karakterlerinde tanıtımlarını yapmaya çalışacağım.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere esenlikler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Son Yayınlananlar

DC Comics - DC One Million Çizgi Roman Okuma Sırası - Part 3

Merhaba sevgili okur! Bugünkü yazımın konusu DC One Million çizgi romanının okuma sırasının son partı olacak. Daha önceden ilk iki ...

En Çok Okunan Yazılar