Sayfalar

6 Ocak 2020 Pazartesi

Titans Rebirth: Wally West'in Dönüşü - Cilt 1 Çizgi Roman İncelemesi


Merhaba sevgili okur!

Bugünkü yazımda Arkabahçe tarafından yayınlanan Titans Rebirth serisinin ilk cildi olacak. Bildiğiniz üzere yenilenen DC evreninde yaşananlardan en çok etkilenenlerden biri de Wally West oldu. Ben çocukken Justice League Unlimited ve türevi çizgi filmleri ile büyüdüğüm için kendisi tanıştığım ilk Flash'dı; bu yüzden kendisi ilk göz ağrım, favori Flash'ımdır. Orada ki muzip karakteri, güçlerini kullanım şekilleri ve takım arkadaşları ile olan yakın dostluğu bana her zaman çok hoş gelmiştir, Wally West övmeyi bitiriyorum ve çizgi romana geçiyorum.

Wally West karakteri, Rebirth döneminden en çok etkilenen karakterlerden birisi olarak Superman'den sonraya koyabiliriz. Kendisinin en son speedforce içinde kaybolmuş ve insanlık tarafından unutulmuş halde olduğunu biliyoruz, ne dostları ne de karısı Linda Park onun varlığını hatırlamamaktadır. Bu arada şunu da söylemek gerekir ki bu cildi veya herhangi bir Rebirth cildini Rebirth Dönemine Geçiş dediğimiz ciltleri okumadan okumayın, yoksa hikayelerde anlam kaymaları yaşarsınız. Bu ciltler kısaca; DC Rebirth Özel Edisyon, Superman: Lois & Clark, Superman'in Son Günleri ve Titan Avı olarak sıralayabiliriz. Bu ciltlerde Rebirth'in temelleri atılırken Wally West'in ve diğer etkilenen karakterlerin başına gelenlerde kısaca özetlenmiş oluyor. Wally'nin günümüz dünyasına dönüşü ise Özel Edisyon cildinde ve bu Titans cildinde anlatılıyor.

Buradan Sonrası Spoiler ve Kişisel Görüş İçermektedir!


Çizgi romanın başlangıcının Titan Avı çizgi romanından sonra kaldığı yerden devam etmesi bence çok güzel olmuş, hikayenin hiç kesilmeden her şeyi en baştan güzel güzel anlatması Justice League çizgi romanlarında şuan görmeyi umduğum ama hiç göremediğim bir özellik. Rebirth dönemine girişi iyi yapan birkaç çizgi romandan biri olarak Titans çizgi romanını örnek verebiliriz. Akıcı bir hikayeye sahip, ilk 6 sayı içerisinde tutarlılık sağlanmış ve mini bir başlangıç hikayesi kurulup bitirilmiş, aynı zamanda bu hikaye kurgulanırken eski süper kötüler kullanılmış yani sırf yeni bir hikaye kullanılacak denilip rastgele yeni karakterler yaratılmamış. Batman Rebirth de bunun kötü etkilerini görmüştük, insanlar tarafından kötü yorumlara maruz kalmıştı. Ancak Titans bunu yapmayarak en klasik dönemi girişini yapmış. Ortalama bir çizgi roman olarak da döneme başlangıcını gerçekleştirmiş. 

Hikaye boyunca ana temamız Wally'nin arkadaşlarına ve Linda Park'a kendini hatırlatması ve bu kendisini zamandan silme olayını gerçekleştiren Abra Kadabra'nın peşine düşmesi oluyor. Bütün çizgi roman boyunca kahramanlarımız çekişmeli bir savaş içerisindeler ve sonunda düşmanlarını alt ediyorlar. Genel olarak bu kısımları biraz bayık buldum; tekrar kahramanımızın limitlerini zorlaması ile bir şeyler başarıyor oluşu her şeyin birden aşırı iyiye gitmesi vs. bunlar kitapta ki en eski numaradır, bundan dolayı bu kısımları biraz basit buldum.

En çok hoşuma giden şey ise ikinci ve ileriki ciltler için verilen sonda ki tüyo oldu; Deathstroke. İşte Titans gibi bir ekibe düşman olarak yaraşır biri. Şimdi ise ilerleyen ciltlerde yapılması gereken tek şey uzun soluklu güzel bir hikaye oluşturmak, ellerinde Deathstroke gibi bir karakter varken beklentimin çok düşük olduğunu söylemem yalan olur. Umarım ilerleyen ciltlerde bizi yüzüstü bırakmayan güzel bir seri olur.

Bütün bunlar dahilinde Titans diğer rebirth ilk sayılarına nazaran daha ortalama ve kimilerine göre iyi bir başlangıç yapmış. Stabil, başı sonu olan ve üstüne geliştirilebilecek bir hikaye zemini kurmuş. İkinci ciltte ise hikayenin derinleşip dönemi kapsayacak güzel bir maceraya dönüşmesini umuyorum.

Umarım yazı ve fikirlerim hoşunuza gitmiştir. Kendi fikirlerinizi yorum kısmında belirtmeyi unutmayın. Instagram üzerinden yaptığımız anketlerde sizlerde oy verip bir sonraki yazımızın konusu belirlemek isterseniz bizi @cizgi_romanalemi adresinden takip edebilirsiniz.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, esenlikler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Son Yayınlananlar

DC Comics - DC One Million Çizgi Roman Okuma Sırası - Part 3

Merhaba sevgili okur! Bugünkü yazımın konusu DC One Million çizgi romanının okuma sırasının son partı olacak. Daha önceden ilk iki ...

En Çok Okunan Yazılar