Sayfalar

10 Ocak 2020 Cuma

Justice League Rebirth: Soy Tüketme Makineleri - Cilt 1 Çizgi Roman İncelemesi


Merhaba sevgili okur!


Bugünkü yazımın konusu YKY tarafından yayınlanan Justice League Rebirth serisinin ilk cildi olacak. Rebirth dönemine 5 sayılık mini bir hikaye ile başlangıç yapan Justice League: Sok Tüketme Makineleri birçok çizgi roman sever tarafından olumsuz eleştiriler aldı. Gerekse yeni başlayan bir dönemin getirdiği bilinmezlik, Superman'nin değişimi ve New 52'de yapılan müthiş başlangıcın aynısının bu cilde uygulanamayışı. Yeni gelen Superman ve Justice League'in iletişimi malesef eskisini biraz aratır vaziyette. Aynı zamanda ilk cildin biraz daha ileriye dönük, geliştirilebilir bir hikaye ile başlaması güzel olurdu; şu an yazılmış olan hikaye de tabiki geliştirilebilir ancak bunun belirtilerini göstermiyor malesef.

Yeni döneminde verdiği heyecan ile bir çok çizgi roman severler tarafından kötü eleştirilere maruz kalmıştı bu cilt, ancak genel olarak Rebirth döneminin ilk sayıları pek beğenilmedi Batman ve Justice League bunlara örnek. Bunun sebebi ise büyük ihtimal dönemin yapı taşlarının yeni yeni atılması, Superman gibi bir karakterin geçirdiği değişimi; ancak yeni Superman serisi büyük bir merak ve başarı yakaladı bu da ayrı bir gerçek.

Buradan Sonrası Spoiler ve Kişisel Görüş İçermektedir!


Çizgi romanımız ilk fasikülde tanıtım niteliğinde küçük bir macera ile başlıyor, asıl hikayemiz ise ilk bölümde kendilerine "Soydaşlar" diyen yaratıkların ortaya çıkması ile başlıyor. Bu canlıların ortaya çıkması ile ise Dünya'nın dört bir yanında Depremler olmaya başlıyor yeni yer şekillerinde büyük değişimler meydana geliyor. Bunlardan etkilenenlerden biri de Atlantis oluyor, bu sebepten Aquaman'i suyun altında kendi evini kurtarmaya çalışırken görüyoruz daha çok.  Aynı zamanda şunu da görüyoruz ki bu Soydaşlar insanların zihinlerini ele geçirme yeteneğine sahipler hatta bazıları ise kahramanlarımızın güçlerini sönümleyip ele geçirebiliyor. Zihnini ele geçirdikleri insanları kullanarak fiziksel forma geçen Soydaşlar ise Dünya'yı yok etmek üzere planlarını harekete geçiriyorlar.

Aynı zamanda bu Soydaş denen yaratıklar Dünya'nın içerisine çok eksilerde koydukları makineler ile Dünya'yı yok etmeye çalışıyor yada farklı bir amacın peşindeler açıkçası en son anlarda bile hala amaçlarını tam olarak anlayamıyoruz, ancak ilerleyen sayılarda karşımıza çıkarlar ise hikaye yerine oturacaktır. Superman ise Dünya'nın merkezine yolculuk edip bu makineleri imha ediyor. Hatta bir tanesini bir yanardağın tepesinden çıkarıyor ve Soydaşları bu makine ile yok edip insanları eski haline getiriyorlar. 

Bazı sayfalarda Soydaşların toplanıp bazı temel güçleri hakkında konuştuklarını görüyoruz sırası ile; Renk tayfı, Yıldızların Güçleri, Sihir ve Hız ve Devinim den bahsediyorlar. Bu da kahramanlarımızın güçlerinin bazılarını nasıl aldıklarını yada baskıladıklarını açıklıyor.

Bütün bunlar dahilinde Justice League çizgi romanı başlangıç için orta seviyeli bir hikayeye sahip ileride devam ettirilip konu genişletilir ise daha heyecanlı bir maceraya dönüşebilir. Ancak dediğim gibi ilk sayı için biraz kötü olmuş, özellikle New 52 Justice League ilk cilt ile karşılaştırıldığı zaman çok alt düzeylerde kalıyor. Ancak şans verilmesi, okunması gereken bir cilt. Umarım ikinci ciltte hikaye kendine özgü bir derinlik ve detay içermeye başlar.

Umarım yazı ve fikirlerim hoşunuza gitmiştir. Kendi fikirlerinizi yorum kısmında belirtmeyi unutmayın. Instagram üzerinden yaptığımız anketlerde sizlerde oy verip bir sonraki yazımızın konusu belirlemek isterseniz bizi @cizgi_romanalemi adresinden takip edebilirsiniz.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, esenlikler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Son Yayınlananlar

DC Comics - DC One Million Çizgi Roman Okuma Sırası - Part 3

Merhaba sevgili okur! Bugünkü yazımın konusu DC One Million çizgi romanının okuma sırasının son partı olacak. Daha önceden ilk iki ...

En Çok Okunan Yazılar