Sayfalar

31 Mart 2020 Salı

Marvel - Thanos Yükseliyor Çizgi Roman İncelemesi


Merhaba sevgili okur!


Bugünkü yazımın konusu Gerekli Şeyler tarafından yayınlanan Marvel'ın en büyük kötülerinden birinin geçmiş hayatı hakkında bize bilgi veren Thanos Yükseliyor adlı çizgi roman olacak. Thanos'un evrene korkular saçan "Mad Titan" olmadan önce nasıl bir hayata sahip olduğu ve neler yaşadığını anlatan güzel bir çizgi roman. Farklı bir bakış açısının yanında Thanos hakkında verdiği bilgiler ile karakteri daha iyi anlamamızı ve empati yapmamızı sağlıyor, tabii Thanos'un durumunda ki birine empati yapmak çok zor çünkü kendisi biraz deli. Şimdi ise biraz ayrıntıya girelim.

Buradan Sonrası Spoiler ve Kişisel Görüş İçermektedir!


Çizgi romanımız Thanos'un eski evi Titan'a gelmesi ile başlıyor daha sonra ise çocukluğuna ve gençliğine dönüyoruz. Annesinin onu doğumunda öldürmeye çalışması, Thanos'un deney yapabilmek için insan veya hayvan fark gözetmeksizin öldürmesi ve bir katile dönüşmesini görüyoruz. Hatta artık olduğu canavarın varlık sebebini annesini öldürmekte buluyor ve kendi annesini de katlediyor.

İlerisi ise daha karanlık; bir süre boyunca uzay korsanı olarak normal bir hayat sürmeye çalışan Thanos gittiği seferelerde kendisine aile kurmaya çalışıyor, bir çok gezegende çocukları oluyor ancak bu Titanlı Thanos'un bir şeyler hissetmesine yardımcı olamıyor. Sonunda ise Ölüm ona kendini gerçek halinde gösteriyor.

Ölüm, Thanos'a "Sevdiğin yegane şey benim, tüm varoluşta seni sevebilecek olan tek şey benim!" diyerek ona gerçek kimliğini ve görüntüsünü gösteriyor. Daha sonra ise Thanos bu gerçekliği, Ölüm'ü kabullenip kendi gezegenini yok ediyor ve babasını hayat ile lanetliyor. Daha sonra da kendisini bir Tanrı ilan edip şuan bildiğimiz Thanos'a dönüşüyor.

Bu çizgi roman Marvel okuma sıralarımızda yer alsa da alsında hikaye bağlantısı hiç bir çizgi roman ile yok yani direkt alıp okuyabileceğiniz, Thanos hakkında bilgi kazanmak için ideal bir çizgi roman. Thanos'un kim olduğunu ve ölüm ile olan bağı bu çizgi romanda çok güzel işlenmiş. Kimsenin Ölüm'ü görememesi sadece Thanos'a görünmesi ve çocukluğundan beri aslında onun içindeki kötülüğü manipüle etmesi güzel gösterilmiş ve hikayenin içinde küçük belirtiler dışında belli edilmemiş. En azından hikayeyi bilmeyen biri şaşırabilir diye düşünüyorum.

Bunun dışında Thanos Marvel evreninin en önemli süper kötülerinden biri, onun hakkında ekstra bilgi edinmek için okunabilir bir çizgi roman. Kısa ve öz oluşu, çizimlerin göze aşina gelmesi de bu çizgi romanı tüketmeyi kolaylaştırıyor.

Bütün bunlar dahilinde Thanos Yükseliyor çizgi romanı akıcı ve kısa hikayesi ile ilgi çeken bir tanıtım niteliğinde. Okunması gerekli olmasa da boş vakitlerde tüketilebilecek güzel bir hikayesi var.

Umarım yazı ve fikirlerim hoşunuza gitmiştir. Kendi fikirlerinizi yorum kısmında belirtmeyi unutmayın. Instagram üzerinden yaptığımız anketlerde sizlerde oy verip bir sonraki yazımızın konusu belirlemek isterseniz bizi @cizgi_romanalemi adresinden takip edebilirsiniz.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, esenlikler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Son Yayınlananlar

DC Comics - DC One Million Çizgi Roman Okuma Sırası - Part 3

Merhaba sevgili okur! Bugünkü yazımın konusu DC One Million çizgi romanının okuma sırasının son partı olacak. Daha önceden ilk iki ...

En Çok Okunan Yazılar