Sayfalar

1 Nisan 2020 Çarşamba

Pre-New 52 DC Comics Çizgi Romanları ve Okuma Tavsiyeleri



Merhaba sevgili okur!

Bugünkü yazımın konusu Pre-New 52 Dönemi yani New 52 Dönemi öncesi, Flashpoint öncesi çizgi romanlar olacak. New 52 Dönemi öncesi aslında DC Comics için çok çetrefilli, çok uzun bir dönem. Yıllar öncesine dayanan birçok çizgi roman dizisi ve birçok çizgi roman başlangıcı ise 90'lı yıllara dayanıyor ve orijinal dilinde dahi bulmak zor. Bu sebepten bu yazımı bir okuma sırasından ziyade DC Pre-New 52 Dönemi boyunca okunması gereken, DC için dönüm noktası olmuş bazı çizgi romanlara değinicem.

Bu çizgi romanların en büyük özellikleri şu an okuduğumuz kahramanların ve olayların başlangıcı olması ve onların gelişimini gözler önüne sermesi. Eski Batman, Superman ve daha nice kahramanı görmek onların şu anda oldukları karakterlere nasıl evrildiğini görmek için güzel bir yöntem olabilir. Çok farklılıkların olduğu ilk dönemlere kadar inmekten ziyade kahramanların önem kazandıkları ve artık belli bir kişilik yapısına oturtulduğu o güzel zamanlara döneceğiz.

Size bu yönde en büyük önerim olan ilk çizgi roman; Crisis on Infinite Earths, şimdi söyleyeceklerimi biraz önyargılı veya saçma bulabilirsiniz ancak bu çizgi romanı okumamış bir insanın kendine çizgi roman okuru demesi bana çok saçma geliyor. Bu çizgi roman şuan bildiğimiz DC evreninin, Multiverse'in ve daha birçok karakterin dönüm noktası ve yaratıcısıdır, lütfen okuyalım okutalım.

Sonraki çizgi romanlar ise ise Batman: Kingfall (3 ciltten oluşan çizgi roman hikayesi), Batman RIP, Batman: The Black Glove, Batman And Son ve Return of Bruce Wayne çizgi romanları okunabilir. Merkezine Batman'i alan bu hikayeler, Batman için birer dönüm noktası haline gelmiş çizgi romanlardır. Sevenlerine nacizane bir tavsiyemdir okunması.

Daha sonra Death of Superman adlı çizgi roman. Bu çizgi roman ise Superman severler için ideal bir çizgi roman. Sonrasında ise The Return of Superman okunabilir en az onun kadar akıcı bulduğum bir ciltlik bir çizgi roman. Başka çizgi romanlar; Superman: Last Stand of New KryptonSuperman: War of the SupermenSuperman: Return of Doomsday ve Superman: Reign of Doomsday çizgi romanları sırası ile okunabilir.

Eğer DC'nin bu dönemlerine ait asıl event yani crossoverları (C.O) görmek isterseniz veya başka karakterlerin çizgi romanlarını da okumak isterseniz;

  • Identity Crisis (C.O)
  • The Final Night (C.O)
  • Infinite Crisis (C.O)
  • Final Crisis (C.O) 
  • Zero Hour: Crisis in Time (C.O)
  • War of Lanterns
  • 52 (DC'nin New 52 için hazırlık yaptığı ciltler)
  • Green Lantern: Emerald Twilight 
Bu çizgi romanlar okunabilir. Bunlar dışında Pre-New 52 dönemine ait bulduğunuz çizgi romanları  karışık bir şekilde okuyabilirsiniz çünkü sıralı bir şekilde okumak yıllarınızı alacaktır ve açıkçası sırası okumanıza da gerek yok, olaylara hakim olmak için her karakterin kendi özel serisini bilmek gerekmiyor. 

Umarım okuma sırası hoşunuza gitmiştir. Kendi fikirlerinizi yorum kısmında belirtmeyi unutmayın, eğer alternatif çizgi roman önerileriniz varsa duymak isterim. Instagram üzerinden yaptığımız anketlerde sizlerde oy verip bir sonraki yazımızın konusu belirlemek isterseniz bizi @cizgi_romanalemi adresinden takip edebilirsiniz, yada sorularınızı bana daha kolay ve pratik bir şekilde ulaştırabilirsiniz.


Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, esenlikler. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Son Yayınlananlar

DC Comics - DC One Million Çizgi Roman Okuma Sırası - Part 3

Merhaba sevgili okur! Bugünkü yazımın konusu DC One Million çizgi romanının okuma sırasının son partı olacak. Daha önceden ilk iki ...

En Çok Okunan Yazılar