Sayfalar

3 Nisan 2020 Cuma

Marvel - Fall of the Hulks Çizgi Roman Okuma Sırası - Part 1



Merhaba sevgili okur!

Bugünkü yazımın konusu 2009 ve 2012 yıllarında Marvel tarafından yayınlanan Fall of the Hulks olacak. The Incredible Hulk serisine özel olarak yayınlanan bir event, aynı spiderman gibi Hulk karakterine özel eventler yapılan güzel zamanlardan kalma bir çizgi roman eventi. Bir çok süper kötünün birleşip yenilmez Hulk'u son kez durdurmak için yaptıkları şeytani planları ve Hulk'un onlara karşı olan mücadelesini okuyoruz. Okuma sırasını iki part şeklinde yayınlamayı düşünüyorum, daha sonra da güzel bir inceleme yazısı ile noktalarız. Şimdi yavaştan okuma faslına geçelim.

Bu event için çıkmış olan birkaç çizgi roman bulunmakta ancak bu okuma listesinde elimden geldiğince sade ve okuması kolay yani çok da geçmişe dönük olmayan fasiküllere yer vereceğim. Şunu da belirtmek gerekir ki paylaştığım okuma sırasında bulunan hiç bir çizgi roman Türkçe olarak (benim bilgim dahilinde) basılmadı. Ancak online olarak orijinal dilinde okuyabileceğiniz bir çok site bulunmakta. Eğer bu sitelerde de bulamazsanız bana göndereceğiniz mail veya @cizgi_romanalemi instagram sayfamıza atacağınız dm aracılığı ile sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. Fasikül şeklinde sıraladığım listemize başlayalım;

  • Fall of The Hulks: Alpha #1 (2009)
  • Fall of The Hulks: Gamma #1 (2009)
Bu iki çizgi roman seri için çıkarılmış, olay örgüsünün başını getiren tek fasiküllük çizgi romanlar.

  • Incredible Hulk #606 veya The Incredible Hulk: Fall of The Hulks #1
Bu çizgi romanı ise iki farklı şekilde arayıp bulabilirsiniz. İlk yazdığım Incredible Hulk 2009 yılında event ile bağlantılı olan Hulk fasikülleri, The Incredible Hulk: Fall of The Hulks ise 2012 yılında tek cilt içinde toplanmış olan aynı fasikülleri içeriyor.
  • Fall of The Hulks: Red Hulk #1 (2010)
  • Fall of The Hulks: Red Hulk #2 
  • Fall of The Hulks: Red Hulk #3 
Bu fasiküller ise Red Hulk karakteri için yazılmış olan event özel fasiküller. 
  • Hulk #19 (2008)
Bu ise Hulk Vol.2 dediğimiz serinin, 19. Fasikülü oluyor.
  • Fall of The Hulks: The Savage She-Hulks #1 (2010)

Yazdığım bu çizgi romanlar genel olarak Fall of The Hulks eventi için yazılmış olan özel evet fasikülleri ve o döneme denk gelen Hulk çizgi romanlarını ve türevlerini içeriyor. Ancak tabii ki yukarıda dediğim gibi bu ancak ilk partı, aynı bunun gibi yaklaşık 7 adet daha fasikül içermekte. 

Umarım okuma sırası hoşunuza gitmiştir. Kendi fikirlerinizi yorum kısmında belirtmeyi unutmayın, eğer alternatif çizgi roman önerileriniz varsa duymak isterim. Instagram üzerinden yaptığımız anketlerde sizlerde oy verip bir sonraki yazımızın konusu belirlemek isterseniz bizi @cizgi_romanalemi adresinden takip edebilirsiniz, yada sorularınızı bana daha kolay ve pratik bir şekilde ulaştırabilirsiniz.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, esenlikler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Son Yayınlananlar

DC Comics - DC One Million Çizgi Roman Okuma Sırası - Part 3

Merhaba sevgili okur! Bugünkü yazımın konusu DC One Million çizgi romanının okuma sırasının son partı olacak. Daha önceden ilk iki ...

En Çok Okunan Yazılar