Sayfalar

24 Nisan 2020 Cuma

Marvel - The War of the Realms: The World At War - Çizgi Roman Okuma Sırası - Part 1



Merhaba sevgili okur!

Bugünkü yazımın konusu Marvel'ın 2019 yılında yayınladığı en büyük ve önemli event'i olan The War of The Realms yani "Diyarların Savaşı" olacak. Her ne kadar Thor ve Asgard odaklı gözüksede aslında var olan bütün diyarları ve kahramanları ilgilendiren devasa büyüklükte bir Event. Kötücül güçlerin birleşip Asgard ve müttefiklerine açtığı bu tarihi savaşı okumanız için sizlere bir okuma listesi ile geldim. Marvel'ın yayınlamış olduğu resmi çizelgeyi göz önüne alarak düzenledim, eksik yok ama biraz fazla olabilir ancak şu unutulmamalı ki bu event çok geniş ve uzun. Birçok çizgi roman içeriyor ve 3 Act yani 3 Faz şeklinde yayınlanıyor. Bunlar sırası ile; The World At War, Reclaim The Realms ve Midgard's Last Stand. İlk Faz iki diğer iki faz ise 3 part şeklinde bir okuma listesi yayınlamayı düşünüyorum. Şimdi ise yavaştan okuma sıramıza geçelim.

İlk olarak paylaşacağım çizgi romanlar fasikül şeklinde sıralı ve türkçe çevirisi bulunmamaktadır. Orjinal dilinde internetten ücretsiz bir şekilde okuyabilirsiniz. 

  • The War of The Realms #1
  • The War of The Realms #2
Bu çizgi romanlar direkt Event'e ait olan çizgi romanın ilk iki fasikülleri.

  • Asgardians of The Galaxy #8 (2018)
  • Avengers #18 (2018)
  • Thor #12 (2018)
  • Unbeatable Squirrel Girl II #43 (2015'de seri başlangıcı fasikül yayınlanma yılı 2019)
Buraya kadar geldiğinizde ilk Act olan The World At War'ın yarısına gelmiş oluyorsunuz. Yazıyı bitirmeden önce sizlere The War of The Realms çizgi romanını okumanız için küçük bir web sitesi önermek istiyorum, bu web sitesini diğer çizgi romanları okumak için de kullanabilirsiniz. Çok büyük bir arşivi bulunmakta ve sitenin adı readcomiconline.to güzel bir web site ve türkçesi yayınlanana kadar buradan okuyabilirsiniz. 


Umarım okuma sırası hoşunuza gitmiştir. Kendi fikirlerinizi yorum kısmında belirtmeyi unutmayın, eğer alternatif çizgi roman önerileriniz varsa duymak isterim. Instagram üzerinden yaptığımız anketlerde sizlerde oy verip bir sonraki yazımızın konusu belirlemek isterseniz bizi @cizgi_romanalemi adresinden takip edebilirsiniz, yada sorularınızı bana daha kolay ve pratik bir şekilde ulaştırabilirsiniz.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, esenlikler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Son Yayınlananlar

DC Comics - DC One Million Çizgi Roman Okuma Sırası - Part 3

Merhaba sevgili okur! Bugünkü yazımın konusu DC One Million çizgi romanının okuma sırasının son partı olacak. Daha önceden ilk iki ...

En Çok Okunan Yazılar