Sayfalar

26 Aralık 2019 Perşembe

Annihilation Cilt 3 Çizgi Roman İncelemesi - Marvel



Merhaba sevgili okur!

Bugünkü yazımın konusu Annihilation serisinin son cildi olacak. İlk ve ikinci cildin incelemelerini buradan ve buradan bulabilirsiniz. İlk iki cilt boyunca inşa edilen hikayenin son cilti ancak hikayenin sonu olmayan bu cilt asıl hikayeyi sonlandırıp ileride yani yan hikayelere kapı bırakan ilginç bir uzay macerasının son kısmı. Giriş, gelişme ve sonuç açısından bakıldığında bu kitap sonuç ve hikayenin yan kısımlarına odaklanan bir cilt olmuş. Zaten genel olarak basılan bu seri 4 ana karakter üzerinde dönen bir senaryoya sahip; Nova, Silver Surfer, Super Skrull ve Ronan the Accuser. Hikayenin ana kısımları dışında da gördüğümüz hikayeler bu karakterlerin hikayelerine ve yan maceralarına değiniyor. 

İlk iki ciltte şunlar olmuştu ki; Skrull ırkı ana gezegenlerini ve nüfuslarının büyük bir çoğunu kaybetmişlerdi, Nova Corps'da ise sağ kalan tek kişi Nova adını alan Richard Rider'dı, Drax ve Dünyalı kız Cammi Nova'ya katılmıştı. Savaş Kree topraklarına kadar gelmiş ve onlarında gezegenlerini tehdit ediyordu. Annihilus ve Titan Thanos ise kozmik gücü kontrol eden bir silah yapmayı kafalarına koymuşlardı. 

Buradan Sonrası Spoiler ve Kişisel Görüş İçermektedir!


Cilt 3 Kree sisteminin hemen dışında, sınırdaki savaşın kaybedilmesi ile başlıyor. Bütün güçlerine rağmen kahramanlarımız Annihilation Dalgasının gücüne direnemiyor ve savaşı kaybediyorlar. Ancak savaşı tek kaybedenler kahramanlarımız olmuyor. Thanos tarafından Galactusu yenmesi için serbest bırakılan Tenebrous ve Aegis başarılı olur ve Galactus ile sadık hizmetkarı Silver Surfer mağlup edilirler. Daha sonra Thanos ve Annihilus'un planına uygun olarak Galactus ve Surfer'ı kozmik gücü emmek için kullandılar. 

İlerleyen zamanlarda Drax kahramanlarımız kaçabilsinler diye geride kalıp savaşarak Thanos'a kadar yolunu açarak ilerliyor. Ve amacına ulaşıp Thanos'u öldürüyor, aynı zamanda Thanos tarafından kaçırılan kızını, Galactus'u ve Silver Surfer'ı  da özgürlüğüne kavuşturuyor. Bütün bunlar olurken kahramanlarımız ise işin köküne inip Annihilus'un işini bitirmeye karar verir ve başarırlar, yok edilen Annihilus'dan sonra savaş yavaşlar ve son bulmaya başlar. Galaksi yavaş yavaş kendini toparlamaya başlar ve Annihilation Dalgası'nın etkileri geçmeye başlar. Ancak ilerleyen bölümlerde görürüz ki Annihilus'un gözdelerinden biri ona hamileymiş ve Annihilus formunda bir bebeğin doğumuna tanık oluruz. Bakalım gelecekte galaksiyi nasıl bir tehdit bekliyor.

Bütün çizgi roman boyunca işlenen olaylar hep hızlı ve çabucak son buluyor, özellikle ama özellkile Annihilus ve Nova arasındaki ana savaş. Daha uzun ve çetrefilli bir savaş görmek isterdim açıkçası. Tabii ki uzun zamandır bir aksiyon burhanı içerisindeyiz ve büyük savaşlar gördük ancak Annihilus'a karşı olan savaş daha uzun olabilirdi en azından daha zorlu olabilirdi. 

Başka bir konu ise çizgi romanda çok fazla karakter olup hikayelerin çok dallanması. Biz uzay macerası olduğundan dolayı bir çok karakter tanıyoruz ve maceralarına tanıklık ediyoruz ancak elle tutulur güzel hikayeler göremiyoruz, hikayeler biraz ucuz kalıyor ve ana hikayeyi okumaya olan sabrımızı biraz sınıyor. 

Bütün bunlar dahilinde Annihilation 3 çizimler açısından ve dallanan hikayesinin getirdiği sıkılma eşiğini düşürme etkisinden dolayı biraz zayıf bir çizgi roman olmuş, hatta serinin genel sıkıntısı olarak bunları gösterebiliriz. Ancak hikayenin ilgi çekiciliği ve farklılığı konuyu sıcak tutuyor, okunması gereken güzel bir seri. 

Annihilation Cilt 3 çizgi romanına ve genel olarak Annihilation Serisine puanım: 7/10

Umarım yazı ve fikirlerim hoşunuza gitmiştir. Kendi fikirlerinizi yorum kısmında belirtmeyi unutmayın. Instagram üzerinden yaptığımız anketlerde sizlerde oy verip bir sonraki yazımızın konusu belirlemek isterseniz bizi @cizgi_romanalemi adresinden takip edebilirsiniz.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, esenlikler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Son Yayınlananlar

DC Comics - DC One Million Çizgi Roman Okuma Sırası - Part 3

Merhaba sevgili okur! Bugünkü yazımın konusu DC One Million çizgi romanının okuma sırasının son partı olacak. Daha önceden ilk iki ...

En Çok Okunan Yazılar