Sayfalar

4 Aralık 2019 Çarşamba

The Flash: Flash War Çizgi Roman İncelemesi - DC Universe



Merhaba sevgili okuyucu!

Bugünkü yazımda sizlere DC Comics tarafından yayınlanan ve yıllardır çok defa sorulmuş olan o soruyu cevaplayan çizgi romanı konuşacağız; hangi speedster daha hızlı, Wally West mi yoksa Barry Allen mı?

The Flash War diğer DC eventlerinin aksine ayrı bir cilt olarak basılmadı, zaten tam olarak bir event diyemeyiz ama önemli bir Flash hikayesi olduğu kesin. The Flash Rebirth (2018) Vol.8 adı altında basılan cilt The Flash War cildi olarak yer aldı ve hikaye bu ciltte anlatılıp son buldu. Açıkçası Flash ve diğer speedsterlar hakkında yeterli bilgiye sahipseniz öncesini okumanıza gerek olmadığını söyleyebilirim, dirket bu cildi bir eventmişçesine okuyabilirsiniz. Daha sonra da asıl event olan Heroes in Crisis hikayesine geçebilirsiniz, yakında onunda incelemesini sizler ile paylaşacağım.

Bu hikayenin genel DC takipçileri tarafından en büyük önemi gelmiş geçmiş en büyük iki Flash'ı karşı karşıya getirmesi, Barry Allen ve Wally West. İki karakterde çizgi roman tarihi boyunca The Flash olarak kahramanlık yapmış kişiler, ama asıl merak konusu hangisinin daha hızlı olduğu ve neden böyle bir yarışa tutuldukları. Hikaye aslında Wally ve Barry'nin yarışından çok daha önemli olaylar içeriyor, bu kesin. Peki bunlar kimin başının altından çıkıyor, Tabii ki de Reverse Flash'ın daha doğrusu Reverse Flashların. Eobard Thawne ve Hunter Zolomon tarafından tuzağa düşürülen kahramanlarımız amansız bir mücadeleye tutuşuyorlar.

Buradan Sonrası Spoiler ve Kişisel Görüş İçermektedir!


Genel olarak hikayeyi özetlemek gerekirse Hunter Zolomon speedforce'dan kaçmayı başaran Wally West'e kaybettiği geçmişini gösterir yani Linda ile olan hayatı, çocukları Jai ve Irey ve daha sayısız olayları. Kaybettiği onca şeyi gördükten sonra Wally yıkılır, Hunter ise ona bunları geri getirebileceğini aslında çocuklarınında aynı onun gibi speedforce içinde kapana kısıldığını söyler. Onları kurtarmanın tek yolunun speedforce bariyerini yok etmek olduğunu söyler. Bu sırada olaya dahil olan Barry ve Wally bir reverse-flash'a güvenmemek gerektiği, speedforce bariyerini kırmanın çok tehlikeli olduğu ve zamanla oynamanın başka bir evrenin doğumuna yol açacağı hakkında tartışırlar. Bütün bunlar ise sonuçsuz kalır ve iki Flash arasında amansız bir mücadele başlar.

O kadar hızlı koşarlarki Dünya'nın iklimi zarar görür, önlerine çıkan her şey yerle bir olur. Hatta Justice League bile karşısında duramaz. Bütün bunlar sonucunda speedforce bariyeri kırılır ancak kimse açığa çıkmaz. Aslında bunun Hunter'ın şeytani planı olduğu, speedforce gibi diğer temel güç elementlerini ele geçirmeye çalıştığı anlaşılır ve bunu başarırda. Bunlar Strength ve  sage Force'dur. Ancak Wally hiperzamanda koşarak Hunter'ı durdurur bu sayede aslında Wally'nin Barry'den daha hızlı olduğunu kanıtlamış olur. Hatta Barry ona "Wally West you are the fastest man alive!" demiş ve onun hızlı olduğunu kabul etmiştir.

Hikayemizin sonunda Wally ailesinin varlığını tekrar anımsamış ve kaybettiklerinin acısı ile son savaşta kaçan Hunter'ın peşinden koşmuştur, ancak asla yakalayamamıştır. Flash ailesi ise güven problemleri ile birlikte neredeyse dağılmıştır. Wallace yani Kid-Flash Barry'nin evinden ayrılıp artık ona güvenmediğini söylemiştir. Bütün bunlar olurken aynı zamanda yıkılan Speedforce bariyeri yüzünden Strength, Sage ve Still Force tekrar evren ile bütün olmuştur. İleride karşımıza çıkacakları zaten kesin olan bu güçlere karşı savaşmak için Barry Justice League'i haberdar eder ve cildimiz Wally West'in hayatını alıntılayan Iris West'in hikayesi ile son bulur.

Genel olarak güzel bir hikaye ve anlatım biçimine sahip bir çizgi romandı, maalesef Rebirth Dönemi Flash hikayeleri bana çok basit ve kötü geliyordu bu hikaye ile biraz daha kendime geldim diyebilirim. Ancak bunun sebebi tabiiki de geçmişte çok güzel Flash hikayeleri ile karşılaşmış olmamızdandır. Ancak bu cilt hikaye açısından tamamlayıcı ve sürdürülebilir bir olay örgüsü yaratmış, birbirini tamamlayan ve uyum içinde yazılmış farklı hikayelerin yer aldığı çizgi romanların hastasıyız. Bu çizgi roman bunu biraz basit bir şekilde olsa da yansıtmış bence. Okunması ve seri olarak devam ettirilmesi gereken bir hikaye olduğunu düşündüm.

Ülkemizde henüz bu cilt basılmadığı için yabancı kaynaklardan bu cilde ulaşıp okuyabilirsiniz. Kendi fikirlerinizi ise yorum kısmında belirtmeyi unutmayın.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, esenlikler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Son Yayınlananlar

DC Comics - DC One Million Çizgi Roman Okuma Sırası - Part 3

Merhaba sevgili okur! Bugünkü yazımın konusu DC One Million çizgi romanının okuma sırasının son partı olacak. Daha önceden ilk iki ...

En Çok Okunan Yazılar