Sayfalar

31 Aralık 2019 Salı

Superman Rebirth: Superman'in Oğlu - Cilt 1 Çizgi Roman İncelemesi



Merhaba sevgili okur!


Bugünkü yazımın konusu YKY tarafından yayınlanan Superman Rebirth serisinin ilk cildi olacak. Bildiğiniz üzere DC Superman konusunda Rebirth döneminde çok büyük bir değişikliğe gitti. Eğer Superman: Superman'in Son Günleri ve Superman: Lois ve Clark adlı çizgi romanları okumadıysanız bu yazıyı da okumayın ve ilk bu iki çizgi romanı tüketin. Bu çizgi romanlar genel olarak Dc'nin Superman konusunda yaptığı değişikliklerin bir özeti, daha sonra bu cildi okuyup inceleme yazısına geçmenizi tavsiye ederim.

New 52 Dönemi boyunca bize eşlik eden Superman'e Rebirth'in başlangıcı ile resmi olarak veda etmiş bulunmaktayız. Art arda verdiği savaşlar ve bunların etkisinden kurtulamayan New 52 Superman'i geçirdiği kriptonit zehirlenmesi ve hücresel düzeyde bozulmalardan dolayı Superman'in Son Günleri adlı çizgi romanda aramızdan ayrılmıştı. Ve geriye Pre52 yani New 52 döneminden önce var olan Superman kalıyor, yanında karısı Lois Lane ve oğlu Jonathan Kent. 

Buradan Sonrası Spoiler ve Kişisel Görüş İçermektedir!


Şu anda Rebirth evreninde bulunan Superman'in Pre 52'den geldiği tahmin ediliyor, New 52 Superman'ine göre daha tecrübeli ve daha yaşlı bir Superman. Vakti zamanında Death of Superman çizgi romanında okuduğumuz, Doomday'in ellerinde ölen Superman ile aynı kişi. Kendisi zaten bu çizgi romanda kendi tecrübelerinin bir kısmını anlatıyor; nasıl hayata döndüğü ve kendi dünyasında yaşadığı tecrübeler ve savaştığı kötüler gibi. 

Genel olarak bu çizgi roman Pre 52 Superman'i ve ailesinin yeni geldikleri bu evrende tekrar bir hayat kurmalarını, Superman'in tekrar kahramanlığa dönmesi ve oğlu Jonathan Kent'in güçlerini keşfetmesi ile alakalı. Çizgi romanın aktif aksiyonu Eradicator'un New 52 Superman'inin ölmesi ile harekete geçmesi ile başlıyor. Kriptonluların enerjilerini hatta benliklerini emerek bünyesinde bulunduran bu robot General Zod tarafından yaratılmış ve kriptonlulara karşı savaşması için programlanmış. Bu robota karşı verilen savaş ve Jonathan Kent'in güçlerine ve yeni dünyaya ayak uydurması çizgi romanın temel taşlarını oluşturuyor. Çizgi romanın sonunda ise resmi olarak Superman geri geldiğini açıklıyor ve Justice League üyelerinden Batman ve Wonder Woman ile oğlu Jonathan'ı tanıştırıyor. Bildiğiniz üzere ileride Damian Wayne ve Jonathan Kent'in ortak serisi olan Super Sons çizgi romanları çıkıyor, bunun temellerini de yavaş yavaş atan bir sayı olmuş. 

Bütün bunlar dahilinde, bu çizgi roman Rebirth döneminin yeniliklerine alışılması ve tanıtılması için güzel bir adım olmuş, klasik ve aksiyon dolu bir hikaye ile karakteri bize ısındırıp hızlıca bir maceranın içine sokmuşlar. Eski hikayeleri daha çok seven biri olarak bu Superman'e alışmakta bir sıkıntı yaşamadım hatta daha çok hoşuma gittiğini söyleyebilirim. Bilge ve işini bilen tecrübeli bir Superman görmek heyecan vericiydi umarım ileride de bu özelliğini gösterir ve Superman'in artık farklı biri olduğunu en azından değiştiğini ve geliştiğini açıkça görebiliriz. 

Umarım yazı ve fikirlerim hoşunuza gitmiştir. Kendi fikirlerinizi yorum kısmında belirtmeyi unutmayın. Instagram üzerinden yaptığımız anketlerde sizlerde oy verip bir sonraki yazımızın konusu belirlemek isterseniz bizi @cizgi_romanalemi adresinden takip edebilirsiniz.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, esenlikler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Son Yayınlananlar

DC Comics - DC One Million Çizgi Roman Okuma Sırası - Part 3

Merhaba sevgili okur! Bugünkü yazımın konusu DC One Million çizgi romanının okuma sırasının son partı olacak. Daha önceden ilk iki ...

En Çok Okunan Yazılar