Sayfalar

15 Aralık 2019 Pazar

Avengers Açmaz: Pleasant Hill'e Hoş Geldiniz! Çizgi Roman İncelemesi



Merhaba sevgili okur!

Bugünkü yazımda sizlere Secret Wars sonrası başlayan Marvel'ın All-New All-Different Dönemine ait ilk Event'i olan Avengers Standoff çizgi romanından bahsedeceğim. Bildiğiniz üzere Secret Wars sonrası Marvel Now! Dönemine veda ettik ve yepyeni bir döneme başlangıç yaptık, yeni okuma sırasını buradan bulabilirsiniz. Başladığımız bu yeni dönemde ise karşımıza çıkan ilk event ise Avengers Açmaz oluyor.

Çizgi romanımız Pleasant Hill adı verilen suçtan arındırılmış bir klasik amerikan kasabasında geçiyor. Peki neden bu kasabada hiç suç işlenmiyor, neden bütün hayat toz pembe? İşte bu soruların cevabını arayan insanlar bu kasaba hakkında ki korkunç bir gerçeği su üstüne çıkarıyor. Avengers Birlik, AIM'in Avengers ekibi, Howling Commandos ve New Avengers ekibi ise ayrı ayrı konulara dahil oluyor. Evet hepsi kendine Avengers diyor ve kimse ismin telifini almaya çalışmıyor, Tony Stark hariç... 


Buradan Sonrası Spoiler ve Kişisel Görüş İçermektedir!



Çizgi romanımız Pleasant Hill adlı bu mutlu amerikan kasabasında geçiyor ancak burası aslında göründüğü gibi değil. Kasabanın bütün sakinlerinin Kozmik Küp tarafından hayatları yeniden yazılmış süper kötüler olmaları dışında bir sıkıntı yok. Baron Zemo, Absorbing Man ve Elektra gibi bir çok süper kötü bu tesiste gizli SHIELD ajanları tarafından kontrol altında geçmişlerini hatırlamadan yaşmakta. Peki içlerinden biri eskiden olduğu kişiyi hatırlarsa neler olur? İşte çizgi romanımız bu şekilde süper kötülerin geçmişlerini hatırlayıp bütün kasabayı ve içindekileri rehin almasını konu ediyor.

Avengers Açmaz çizgi romanı genel olarak geleceğe yönelik belli temelli atması amacıyla yazılmış bir çizgi roman, daha doğrusu ben okurken bu şekilde düşündüm. Doğruluğu tartışılır olsada bu çizgi roman dönemin ilk Event'i olduğu için gelecek çizgi romanlarda etkisini görmemek zaten saçma olur. Ancak açık bırakılan bazı noktaların ileride nasıl büyüyeceğini ancak tahmin edebiliriz. Örnek vermek gerekirse Kobik ve Bucky nereye gidecek, Red Skull'ın Steve Rogers ile geçirdiği zamanda neler oldu, Maria Hill kovulursa SHIELD'ın başına kim geçecek? 

Bir sürü soruyu beraberinde getirse dahi Event zincirine iyi bir başlangıç yapmış bu çizgi roman. Genel hatları ile ilginç bir hikaye sunuyor, kendi içinde tutarlılığını koruyor aynı zamanda bir çok karakterin olayı kendi açılarından nasıl çözdüğünü, nasıl aynı noktaya farklı yerlerden vardıklarını görüyoruz. Hikayenin zayıf yönleri ise bize birçok bakış açısı sunarken çok uzaması. Bir çok ekibi ve karakteri göstermek için hikaye biraz uzatılmış bu da anlatılanlara biraz zarar vermiş ancak hikaye bunu ileride aksiyon sahneleriyle telafi ediyor. 

Genel olarak bu çizgi romanın en büyük önemi birbirinden farklı şekilde operasyon yapan Avengers ekiplerini birleştirmesi oldu. Bir çok sıkıntıdan dolayı farklı şekilde operasyon yapan bir çok Avengers takımı bulunmaktaydı, bu çizgi romanda ise Kobik tarafından gençleştirilen Steve Rogers'ın herkesi tekrar Avengers Toplanın! diyerek tek bir ekip haline getiriyor. Tabii bu ileride işleri nasıl değiştirir göreceğiz ancak şu kesinki Steve ve Sam arasındaki buzlar erimeye başladı. 

Bütün bunlar dahilinde Avengers Standoff çizgi romanı güzel ve ilginç hikayesi ile karşımıza çıkıyor, anlatım ve aksiyon tarafından akıcılık var ancak önceden dediğim gibi olayın gelişimini bir çok açıdan gösterdiği için hikaye uzamış. 

Avengers Açmaz: Pleasant Hill'e Hoş Geldiniz! çizgi romanına puanım: 7.5 /10

Umarım yazı ve fikirlerim hoşunuza gitmiştir. Fikirlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi ve bizi  @cizgi_romanalemi adı ile Instagram'dan takip etmeyi unutmayın.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, esenlikler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Son Yayınlananlar

DC Comics - DC One Million Çizgi Roman Okuma Sırası - Part 3

Merhaba sevgili okur! Bugünkü yazımın konusu DC One Million çizgi romanının okuma sırasının son partı olacak. Daha önceden ilk iki ...

En Çok Okunan Yazılar